Jön Ferenc

2021. március 22. 11:30

Sok a kérdőjel Ferenc pápa szeptemberben esedékes budapesti látogatása körül.

2021. március 22. 11:30
Beck Tamás
Népszava

„Sok a kérdőjel Ferenc pápa szeptemberben esedékes budapesti látogatása körül. Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatokból nem derül ki, vajon szán-e időt az egyházfő a magyar állami vezetőkkel való találkozásra, esetleg az eredeti terveknek megfelelően csupán a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén vesz részt.

Emlékeztetnék rá, hogy Budapest utoljára a második világháború előestéjén, 1938-ban adott otthont ennek az eseménysorozatnak, s a mostani körülmények kísértetiesen emlékeztetnek az akkoriakra. A Horthy-éra „király nélküli királyságát” épp olyan odaadóan támogatták a korabeli püspökök, ahogyan a jelenlegi klérus színe-java is látványosan kollaborál Orbán Viktor autokratikus rendszerével. A harmincas években a hírhedt »szegedi gondolatból« eredeztethető revizionista és antiszemita propaganda köszönt vissza a felsőpapság megnyilvánulásaiban, ez az ideológiai métely nem sokkal később pedig katasztrófába vitte Magyarországot.

Ma a katolikus főpapok többsége Orbánban véli felfedezni az általuk várt politikai messiást. Tény, hogy anyagilag roppantul megéri nekik a szemérmes félrenézés, ha a rezsim szociális érzéketlenségéről, telhetetlen bírvágyáról, szabadságjogaink elvételéről van szó. Előszeretettel keresztényüldözést emlegetnek, amikor valaki szóvá teszi az eklézsiájuknak juttatott sokmilliárdos nagyságrendű állami dotációt, a kezükre átjátszott oktatási intézményeket – vagyis a cinkos hallgatásukért számukra kifizetett júdáspénzt. Egyáltalán nem érzékenyek ellenben a vallásszabadságra, ha Iványi Gábor sokat szenvedett egyházáról van szó, melyet a jelenlegi hatalom csalárd eszközöket bevetve próbál elgáncsolni. A menekültkérdésben humánus álláspontot képviselő Ferenc pápával is szembeszállnak; egyes megnyilvánulásaikkal legitimálják a muszlim bevándorlók elleni gyűlöletkeltést, csak hogy kimutathassák Orbán Viktor iránti lojalitásukat. Botránynak tartom, hogy éppen ők lehetnek a szóban forgó világkongresszus házigazdái.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. március 22. 21:55
Azért a cím clickbait.
Memhölczer
2021. március 22. 19:09
"a rezsim szociális érzéketlenségéről, telhetetlen bírvágyáról, szabadságjogaink elvételéről van szó" szociális érzéketlenség = ugye a rendszerváltást követő kétmilliós munkanélküliséget előidéző komcsi machinációról van szó? telhetetlen bírvágy = ugye a rendszerváltást követő szabadrablásról van szó? szabadságjogaink elvétele= ugye az elcsalt választásokról (1994, 2002), a szemkilövetésről, illetve a mai polpotista fenyegetőző acsarkodásról van szó?
teljesenertelmetlen
2021. március 22. 17:18
Csak nekem tűnik úgy, mintha ez a faszi a tanácsköztársaság tablójáról kölcsönözte volna a képét? És a szabad népből a mondatait?
néhai Ch.Pilot
2021. március 22. 16:53
Beck! Te szerencsétlen, agyament, pitiáner, hülye komcsi, Te! Renew Europe = Retard Europe Budapest Restart = Buzipest Retard BLM = Black Likes Murder #fuckSzFE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!