Frekvenciát a Klubrádiónak!

2021. március 15. 12:27

A MÚOSZ a magyar sajtószabadság ünnepén azt várja a kormánytól: biztosítson frekvenciát a Klubrádiónak.

2021. március 15. 12:27
Magyar Újságírók Országos Szövetsége
muosz.hu

„A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a magyar sajtószabadság ünnepén azt várja a kormánytól: biztosítson frekvenciát a Klubrádiónak. A magyar médiaszabályozás beható tanulmányozása után a MÚOSZ ismételten arra a megállapításra jutott, hogy a hatályos sajtójognak nincs olyan értelmezése, amely szerint a frekvenciák elosztásánál a tájékoztatás sokszínűségének alkotmányos követelménye az alacsonyabb rendű jogforrásokban szereplő adminisztratív előírások mögé sorolható. A médiahatóság eddigi frekvenciadöntései egyetlen, teljességgel egyértelmű mintázatot rajzolnak ki: a rádiófrekvenciák odaítélésénél mindig a kormány elvárásait teljesítik.

Amennyiben a Klubrádió nem kap további sugárzási lehetőséget, akkor ezt a döntést kizárólag a kormányzati akarat érvényesítésének, a politikai kívánalmak jogot felülíró megnyilvánulásának lehet tekinteni.

1989-ben, a rendszerváltás előestéjén a Fidesz március 15-i tizenkét pontja közül az egyik így hangzott: »Szólás-, sajtó-, lelkiismereti és oktatási szabadságot! Számolják föl a hírközlés állami monopóliumát!« Ez a követelés változatlanul aktuális: adjanak frekvenciát az egyetlen kormányfüggetlen rádióadónak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2021. március 16. 10:53
"A MÚOSZ a magyar sajtószabadság ünnepén azt várja a kormánytól: biztosítson frekvenciát a Klubrádiónak." Nyugodtan várják. Idejük van. Tejük van. Már miért ne szopjanak?
Harangláb
2021. március 15. 23:34
A megszokott kis zsarolás a tudjuk kiktől...
luisbathhelena
2021. március 15. 21:39
A....t! esetleg kiállás a megfenyegetett újságírók mellett???? Politikai gittegylet,,,
Dorset Naga
2021. március 15. 21:14
Megaherz megaherz nincsen mega nincsen Herz. Kilociklus főrelé, van szalámi s' őszilé. Lehet , hogy rosszul emlékszem a Rákos patakban hánykolódó kalózrádió szignáljára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!