Forr a vidék, a dolgozók Makón és Gyöngyösön is jogosan elégedetlenek

2021. március 04. 15:29

A kormány azonnal cselekedjen a munkavállalók érdekében!

2021. március 04. 15:29
MSZP
MTI-OS

„A Continental makói gumigyárában dolgozók már kedd óta sztrájkolnak, és a helyzetük változatlan, a cégvezetés ugyanis ahelyett, hogy rendezné a kollektív szerződéseket és meghallgatná a munkavállalók jogos igényeit a túlórával, a juttatásokkal és a járvány munkahelyi kezelése kapcsán, továbbra is nyomást gyakorol a dolgozókra, hogy a most kiszabott teljesen kizsigerelő feltételek mellett dolgozzanak újra.

De nem ez az egyedüli eset, hogy a Fidesz-rezsim teljesen kiszolgáltatja a dolgozókat a multiknak: a gyöngyösi B. Braun gyár dolgozói csütörtökön jelentették be, hogy sztrájksorozatot kezdenek a magasabb alapbérekért. A gyár dolgozóinak szakszervezete jogosan elégedetlen azzal, hogy csak túlórázva, bónuszokkal kapnának több juttatást a dolgozók, amikor a jelenlegi járványhelyzetben az orvosi eszközöket készítő gyárban éjt nappallá téve dolgoznak az emberek. A Fidesz nem nézheti tétlenül, hogy a multik a munkavállalókkal fizettessék meg a járványhelyzet következményeit és a válságból való kilábalás árát!

Felszólítjuk a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és lépjen fel a cégvezetés szakszervezetekkel szembeni elnyomó és agresszív politikája ellen! Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért támogatja őket és fellép minden munkavállaló-ellenes intézkedéssel szemben a Parlament falain belül és azon kívül is”.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunpettel
2021. március 05. 01:50
Bammeg nekem meg kiforrt a tejem!
Szerintem
2021. március 04. 21:55
Maszop? Remélem holnap is.
pollip
2021. március 04. 18:41
Most nem számít a magántulajdon szentsége?
KBA98
2021. március 04. 18:36
az apád f...a forrong!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!