Egy éve már

2021. március 03. 07:05

A kormány harcol, és minden háborúnak vannak óhatatlan veszteségei: ők így jártak.

2021. március 03. 07:05
N. Kósa Judit
Népszava

„Egy hét híján egy éve látjuk, hogyan idegeníti el a mázlistákat a kormánykommunikáció azoktól a balszerencsésektől, akik elkapják a covidot. A tizenötezer koronavírusáldozat között alig pár tucatnak van neve - annak a néhány ismert embernek, akinek esetében a család fontosnak tartotta közölni a halál okát. A kitartó alapbetegségezéssel, meg azzal a megrovó hanggal, amely azt sugallja, hogy az elhunyt valami bűnös magatartás miatt kapta el a vírust, de minimum nem mosott elégszer kezet, a bábegyüttes mára abszurd közhangulatot teremtett. A családok szégyellik, titkolják a fertőzést, és még a munka hőseiről, a járványban elhunyt egészségügyisekről és tanárokról sem lehet áldozatukhoz mérten, közös kegyelettel megemlékezni.

A kormány harcol, és minden háborúnak vannak óhatatlan veszteségei: ők így jártak. A többiek meg koncentráljanak szépen a munkaharcra, ne foglalkozzanak azzal, ami vagy eljön, vagy nem. Ne akarják tudni, melyik településen milyenek éppen a járványadatok, mert még megijednek, és feltámad bennük a kétség, hogy talán lehetne ezt az egészet józanabban is csinálni. Mondjuk ahol ötven kilométeres körzetben nincs egy beteg sem, ott este nyolc után is utcára menni, ahol viszont tombol a fertőzés, ott azonnal lezárni iskolát-plázát-kaszinót. És lehetne nem kavarni az oltásokkal, nem megrendíteni az orvostudományba vetett hitet, mert nincs az a gesztuspolitizálás, ami megérne annyit, hogy az elbizonytalanodott emberek végül beoltatlanul maradjanak.

Nem hőzöngeni kéne, nem kormánykommunikálni, hanem egyszerűen igazat mondani. Lenne is maszk azonnal mindenkin.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vorosful
2021. március 04. 01:20
"A tizenötezer koronavírusáldozat között alig pár tucatnak van neve - annak a néhány ismert embernek, akinek esetében a család fontosnak tartotta közölni a halál okát." Kosa Judit: ez nem hulye: merhetetlenul, gatlastanul aljas. Amikor tavaly tavasszal az elso - EGYETLEN - koronavirus-aldozat neve (az amerikai nagykovetsegen dolgozo fiatalembere) kiderult, es az is csak azert, mert a BALOS sajto megszelloztette, teleuvoltottek a netet azzal, hogy a kormany a szemelyisegi jogokba gazol. Ch d V
Krupp Skya
2021. március 03. 17:51
A hatalomért folytatott harcban a proletárok csak a láncukat veszthetik Juditka meg az eszét is.
anna bolena
2021. március 03. 15:50
"És lehetne nem kavarni az oltásokkal, nem megrendíteni az orvostudományba vetett hitet, mert nincs az a gesztuspolitizálás, ami megérne annyit, hogy az elbizonytalanodott emberek végül beoltatlanul maradjanak." -- Kinek szánta ezt a mondatot ez a szerencsétlen? Csak nem azt akarja állítani, h az a kormány, amely megvásárolta a vakcinákat, azt akarja elérni, hogy az emberek ne adassák be?
Bokros Birka
2021. március 03. 12:35
Ti nem harcoltok, csupán idegen szuronyokkal a hátatotk mögött gyilkoltok és diktáltok, néhai kommunista Kósáné Kovács Magda MSZP-s miniszter gyermeke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!