Csak népszavazással lehessen kilépni az Európai Unióból!

2021. március 02. 12:06

Megint az a rendszerváltozás előtti helyzet áll elő, amikor piros útlevéllel csak bizonyos országokba lehetett utazni, míg kékkel bárhova.

2021. március 02. 12:06
Mellár Tamás
Facebook

„A parlament igazságügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba a Párbeszéd azon javaslatát, hogy csak egy érvényes és eredményes népszavazás után lehessen kilépni az Európai Unióból.Szabó Tímea frakcióvezetővel december 8-án nyújtottunk be indítványt azért, mert nagyon sok jel mutatott arra, hogy az Orbán-kormány lépéseket tesz abba az irányba, hogy kilépjünk az Európai Unióból. December elején a kabinet kilátásba helyezte, hogy megvétózza az uniós költségvetést. A beadványnak ma is van aktualitása, mert a kormány az oltási útlevél esetében is szembe megy az európai szabályozással.

A kabinet olyan koronavírus elleni vakcinákat engedélyez, amiket az EU nem, és hogy ezt valamilyen módon mégiscsak elrejtse, olyan oltási bizonyítványt ad ki, amiben nem szerepel az oltóanyag típusa. Megint az a rendszerváltozás előtti helyzet áll elő, amikor piros útlevéllel csak bizonyos országokba lehetett utazni, míg kékkel bárhova. A helyzet még ennél is rosszabb lesz, mert akkor piros útlevéllel legalább Csehszlovákiába el lehetett menni, de most úgy néz ki, hogy már Csehországba se. Nem mondunk le a javaslatunkról, 2022-ben visszatérünk a kérdésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. március 03. 07:59
NAGYSZÁJÚ: KEZDEMÉNYEZD!
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. március 03. 01:46
Természetesen a kilépés esetében is 25% "Igen" szavazat jelenti a többséget, mint az EU-ba való belépés esetében.
zakar zoltán béla
2021. március 02. 22:13
00
szodabár
2021. március 02. 21:51
Rendben. És megint csalni fogtok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!