A szexuális útkeresés tünete

2021. március 07. 11:09

Az egyénből fogyasztói bábút csinálnak, mégis boldog: belemenekülhet szexuális identitásának szabad megválasztásába.

2021. március 07. 11:09
Köntös László
Facebook

„Jobboldali-konzervatív-keresztény körökben elterjedt egy vélekedés, miszerint a szexuális identitások és a család körüli mai felhevült és sokszor hisztérikus közbeszéd mögött valójában csak egy nagyon erős érdekérvényesítő képességgel rendelkező, de valójában szűk lobbi aknamunkáját kell látni. Tehát szimpla propagandáról van szó. De van egy rossz hírem. Egyre-másra arról olvasunk, hogy a nyugati társadalmakban ijesztő mértékben, rohamosan nő azon fiatalok száma, akik már tényleg nem a heteroszexualitás hagyományos kategóriáiban gondolkodnak önmagukról. Ezt illik komolyan venni. Tehát fel kell tenni azt a kérdést, hogy vajon arról van-e szó pusztán, hogy a genderlobbi azért ilyen erős, mert valahonnan megszervezik, pénzelik őket, vagy a jelenség mögött az is áll, hogy komoly társadalmi támogatottsága is van? Tehát nem elég pusztán valamiféle összeesküvés-ízű magyarázatot találni a genderlobbi erejére, hanem szembe kell nézni azzal a tagadhatatlan ténnyel, hogy bizony, a hagyományos nemi identitások felbomlásának folyamata Nyugaton már kezd ijesztő méreteket ölteni, s nagy kérdés, hogy nálunk mi a helyzet.

 Úgy tűnik azonban, hogy a hagyományostól eltérő nemi identitások terjedésének történelmi okait – legalábbis a nyilvánosság szintjén – senki nem teszi kérdéssé. Pedig az lenne a kérdés, hogy valójában mi történik itt? Ha ugyanis társadalmi szintű jelenségről van szó, akkor mégis csak kellene lennie egy olyan magyarázatnak, amely a szexuális identitások körüli elbizonytalanodást rendszerszintű tünetként kezeli, s nem pusztán az izolált egyén problémájaként. A genderlobbi trükkje az, hogy a szexuális identitás kérdését az egyén szabadságharcának kiemelt terepeként mutatja be. Úgy állítja be, mintha a probléma az lenne, hogy még nem vált mindenütt normává a szexuális identitás választásának szabadsága. Magyarán, a genderlobbi  az egyén kizárólagos szabadságproblémájává teszi azt, ami nem feltétlenül az. Csak a vak nem látja, hogy itt már társadalmi szintű tünetről van szó, amelyet illene rendszerszintű elemzés tárgyává tenni.

 Csakhogy ez a genderideológia híveinek nem áll érdekében, mert akkor vélhetően kiderülne, hogy magában a rendszerben van valami, ami valósággal kitermeli a szexuális útkeresés jelenségét. El kellene tehát jutnunk mai életünk egész rendszerének a kritikus szemléletéhez, s kimondani, hogy van itt valami, ami tönkreteszi a régi tájékozódási pontokat, szétforgácsolja az egyént, aki aztán keresi a kapaszkodókat, s nem találja másban, mint magánéletének leszűkült érzelmi-szexuális világában. Így eshet meg az, hogy az egyén, miközben amúgy rabszolgát csinálnak belőle, vagy madzagon rángatott fogyasztói bábút, immár boldog, mert hiszen belemenekülhet szexuális identitásának szabad megválasztásába. Nem véletlen, hogy azok állnak az egyén szexuális szabadságharcának az élére, akik azt a rendszert működtetik, amelynek amúgy az egyén az áldozata.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. március 07. 17:09
Hát ezt most beidézem az eredeti posztból, olyan gyönyörű: "Az igazi probléma pedig nyilván az, hogy a világ annyira összetetté, bonyolulttá, átláthatatlanná vált, hogy már az is kérdéses, hogy az ember irányítja-e azt, amit létrehozott, avagy egy olyan rendszer foglyaivá váltunk, amely már-már uralkodik fölöttünk.?" Asztakurvaélet, ezt írja egy keresztény lelkész (ha jól emlékszem, ez a szakmája). Azabaja, hogy nem az ember irányítja a világot, hanem valaki uralkodik fölötte!!! Hát ezt nem hiszem el, baszki, ha nem a saját szememmel olvasom. Az Új Evangélium: Felszabadítani A Világot Az Emberfeletti Hatalom Uralma Alól, Elérni A Primitivitás Olyan Szintjére, Hogy A Világ Emberi Aggyal Is Áttekinthető Legyen, Minden Más Pusztuljon, Nem Kell!! Nem kell Hányszor mondjam nem kell Akkor sem kell semmi Semmi nem kell, nem kell Tőled nem kell, nem kell Mégha nem kell sem kell semmi Semmi nem kell Nem nem, nem, nem kell! https://www.youtube.com/watch?v=dDPuKyNUn7g Így már értem, hogy az üdvösség miért a jó szex. Köntös teljesen felmondja a sátánizmus alaptanítását, de oda se neki! Mi így szállunk le a bicikliről! Mi így vagyunk keresztények!
deovolente
2021. március 07. 16:25
Laci, csak tudnám, ki kérdezett....ja, te ehhez is értesz? Mondjuk azt nem tudtam, hogy egy Egyházkerület kommunikációs igazgatója miért kell, hogy ilyen kérdésekben is megnyilvánuljon. Mikor ez az egész gender baromság kb. 30 embert érint és érdekel jelen pillanatban Magyarországon.
annamanna
2021. március 07. 16:24
Ennek a jóembernek nem teljesen tökmindegy, hogy valaki milyen szexuális identitással megy a pokolba? Ez a jóember nem hallott arról, hogy nem a heteroszexualitás üdvözít, hanem Jézus Krisztus? A kárhozat tele van heterókkal. Ha ez a fenti ember református lelkész, lelkipásztor, akkor ő a lelket miért a szexuális aktusban keresi? Miért a puncit és a fütyit pásztorolja? Tényleg ez a dolga? Az nem lehet, hogy van ennél fontosabb, és ha a lélek megmenekült, akkor majd a szexuális magatartás is igazodik az új irányhoz? Álljon a szex jó irányba, de a lélek kárhozzon el, mert az nem számít, csak a jó szex? Nincs itt valami teljes őrület?? De! Az Isten nem a baszást fogja számonkérni, nem ez az elsődleges, amire egy lelkipásztornak figyelnie kéne. Mt 23,24 Vak vezérek, a kik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek. Mt 15,14 Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek.
zoizit
2021. március 07. 14:32
Szodoma, Róma , Brüsszel... -A virágzó civilizációk a hanyatás ,bukás előtt fogyasztási gyönyörben (lázadás a gondolkodásban- "gondolkodásukban hiábavalókká lettek" -Róma 1,21-28 ), fürdenek,de nem veszik észre hogy ez folyadék micsoda( nincs látás..." látás nélkül elvész a nép" ) , mert valójában nem sokára kihúzzák a dugót -a nyugati civilizáció hanyatlik , (Spengler) ,de még jól él és nem látja a szakadékot ... -mint példaként a két előző civilizáció... De még van idő a metaneon-ra a -gondolkodás megváltoztatására ,ami radikális fordulatot jelent az eddigi elgondolásokról, s odafordulás a az Igazság személyéhez, ami egyedül Isten Igéjéből ismerhető meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!