A nemzeti snowflake-kultúra

2021. március 28. 13:41

Az ítélet nem Tóta W. Árpád ellen született, hanem Tóta W. Árpád szólásszabadsága ellen. Ami az én szólásszabadságom is.

2021. március 28. 13:41
Tibi atya
Tibi atya blogja

„Két magánszemély Gaudi-Nagy Tamás képviseletében feljelentette Tóta W. Árpádot egy 2018-as publicisztikájáért, amiben a jelenlegi rendszert a rablóhadjáratokat vezető honfoglaló magyarokhoz hasonlította. A teljes írás itt tekinthető meg, immáron a kúria ítéletének megfelelően a sérelmes szavak nélkül, kicsillagozva. Az ítéletben a két felperes szerint a személyiségi jogaik sérültek: a magyarok vonatkozásában ezek szerint innentől ironikusan sem szabad leírni a »büdös« és a »bandita« szavakat. Vélemény.

Ha évek óta olvasol, ezt a bejegyzést nem kell majd, hiszen ismered a véleményem Tóta W. Árpádról és a szólásszabadságról is. Az ítélet függvényében semmi jelentősége nincs az előbbinek, utóbbit elfogadhatatlannak tartom. A szólásszabadság a nyugati civilizáció legnagyobb vívmánya, a nyilvánosság pedig arra való, hogy éljünk vele. Ha mindenki számára mindig kedves, amit írunk, az annyit tesz, sosem feszegetjük azoknak az ügyeknek a határait, amik akár ellentétes végponton rögzítve is összekötnek minket. Az amerikai rózsaszín hajú cicis-pöcsös öncsonkító nénibakákkal sem az a probléma, hogy olyanok, amilyenek, hiszen természet adta joguk úgy vélekedni magukról, ahogy akarnak. A probléma ott kezdődik, amikor nekem is úgy kell róluk vélekednem, ahogy ők akarják.

Márpedig, ha fenntartom magamnak a jogot, hogy kimondjam, ezt a józan ész minden eszközével vissza kell szorítani, akkor arra is fenn kell, hogy mások arról vélekedjenek lesújtóan, amit én gondolok.

Gyalázta Tóta W. a honfoglalókat? Igen. Büdös banditáknak nevezte a magyarokat? Igen. Sértő? Igen. Tóta W-re jellemző nyomorult öngyarmatosítás a nagyságos nyugattal szemben? Ahogy mindig.

De a nyilvánosság teret enged a kritika kritikájának, és a kritikus kritikájának is. A snowflake-mentalitás a két felperesnél még elnézhető, de a kúriánál akkor sem az, ha az Alaptörvény lehetőséget ad rá.

Az ítélet nem Tóta W. Árpád ellen született, hanem Tóta W. Árpád szólásszabadsága ellen. Ami az én szólásszabadságom is. Ma még csak identitáspolitikai alapon szűrnek, holnap talán az autószerelő műhely naptárfotóján pózoló nőre sem lehet majd azt mondani, hogy basznivaló. Dicsértessék!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. március 29. 15:53
Hát, akkor vegyük sorjában. Se Tóta, se Pápai nem írt olyasmit, hogy "mocskos keresztények", tehát se így, se "mocskos zsidókra" átfordítva nem látom, hogy miképpen került ez most ide. Menjünk tovább. Nem, feltételezéseddel szöges ellentétben, abszolúte nem érdekelne, ha mocskos zsidózna. Vélhetően megjegyezném magamban, hogy ostoba seggfej, még vélhetőbben megjegyezném itt szóban is ugyanezt, de utána megvonnám a vállam, nem rohannék feljelenteni, sajtóperelni, hatalmi szóval elítéltetni. Mint pont itt is említettem már párszor, a legkevésbé sem gondolom, hogy ezeket az ügyeket bíróságon kellene elintézni. És tegyünk még egy lépést. Ha véletlenül az illető még csak nem is azt tenné, hogy saját véleményeként adná elő, hogy "mocskos zsidók", hanem egy olyan szöveget írna, amiben egy példázat, hasonlat, dialógus, vagy egyéb hasonló részeként szerepelne, hogy "ezer évvel ezelőtt ez meg az azt mondta, hogy ezek a mocskos zsidók így meg úgy", akkor még ostoba seggfejnek sem nevezném, mert képes vagyok felfogni és egymástól megkülönböztetni valakinek a konkrét, saját állítását a szövegében alkalmazott hivatkozásoktól, utalásoktól, adott esetben felismerve még akár iróniát és hasonló dolgokat is.
KannibálTatárÚr
2021. március 29. 00:57
Hülye vagy te, tata! Én azt mondom rólad, hogy egy aljas disznó végtermék vagy egy tyúk intelligenciájával. De ez csak vélemény. A véleményt pedig nem lehet bíróság elé vinni. A vélemény nem sértegetésről szól. Aki sérteget, az nem véleményt mond, hanem más rossz hírét kelti, amiért börtön a jutalom. Egy normális államban a gyengeelméjű Tota elmegyógyintézetben lenne. Míg nincs ott, nincs igazságszolgáltatás. Téged is ajánlatos oda vinni. Rokonok vagytok.
Illieral
2021. március 28. 22:48
Én sem csipázom TWA-t, Tibi atyát sem annyira. Mondhatnánk, hogy Tibi atyának igaza van. De ha nincs határ akkor mindent is lehet??? Nyilván nem, de ha meg van határ (mert tényleg kell lennie), akkor meg minden egyes esetben fel fog merülni, vajon jó helyen van e az a határ. Szóval nincs azzal gond, ha elitélnek néa nap egy egy őjságírót mert túltolja a biciklit, csak legyen egységes, hogy mi alapján.
szürkeSzarvas
2021. március 28. 17:58
Szóval a szólásszabadság=a gyűlölközés szabadságával is-a reanktelepedett bosszú népe érdekeinek megfelelően. Menj a picsába ezzel,atya. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!