A kormánynak a természetvédelem, a természeti értékeinek megóvása nem fontos

2021. március 23. 13:17

Az LMP üdvözli a Nagy Tavak Koalíció létrejöttét és kiáll a tavak megóvása mellett.

2021. március 23. 13:17
LMP
MTI-OS

„Az LMP évek óta küzd a hazai folyó és állóvizek megóvásáért a parlamentben és azon kívül is. Törvényjavaslatokat nyújtottunk be a zöldfelületek, a természetes vízpartok védelmében és feljelentéseket tettünk a sajnálatos módon egyre gyakoribb természetkárosítások miatt.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja üdvözli – és támogatásáról biztosítja – a Balaton, a Fertő tó, a Velencei-tó és a tatai Öreg-tó védelmében dolgozó helyi civil aktivisták, csoportok és szervezetek által megalapított Nagy Tavak Koalíció létrejöttét.

Tudjuk, hogy csak az összefogás, az együttműködés vezethet eredményre, csak közös erővel tudunk megálljt parancsolni a természetrombolásnak, a tópartok lebetonozásának, beépítésének.

Sajnos a kormánynak a természetvédelem, a természeti értékeinek megóvása nem fontos. Mi sem bizonyítja jobban, mint ami napjainkban is történik a tavak partján, Agárdon, Tatán, a Fertő tónál, vagy a Balatonnál.

Közös érdekünk, hogy a vizek partját természetes formájukban őrizzük meg a nádasok és a vízparti élőhelyek csorbítása nélkül. Fellépünk a partok kisajátítása és elfoglalása ellen, a tópartok kerítéssel való elkerítése és az embereknek a tóparti sétányoktól való elzárása ellen.

Az LMP továbbra is minden lehetséges alkalommal képviselni fogja a zöldterületek védelmét és arra készül, hogy 2022-ben a kormányváltást követően egy olyan ország építésébe fogjon, ahol a természeti értékek megvédése fontosabb, mint az oligarchák gazdagodása.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volocsájev nem eshet el
2021. március 23. 19:54
Soha nem lehet lesz még csak közelítőleg se helyreállítani a Balatont vagy a nagy folyókat, a többiről nem is beszélve Vissza kéne menni másfél évszázadot, visszaduzzasztani a Balatont 3 méterrel magasabb szintre, és megszüntetni mindent ami az így ''visszatavasított'' területen van. Visszacsinálni a folyamszabályozást, és Gréta kedve szerint eltüntetni a levegőből pár milliárd tonna széndioxidot És akkor már csak a legnehezebb feladat következik: be kell juttatni az LMP-t a parlamentbe
Toronyóra
2021. március 23. 19:43
LMP = Kívül zöld, belül vörös. Ha 22-ben önállóan indulnának, be se jutnának a parlamentbe. Ha annyira érdekelnék őket a természet értékei, nem gyurcsányozták volna össze magukat. Egyébként az az állításuk, hogy a kormányt nem érdekli a természetvédelem, ez nettó hazugság. A tényekel nem lehet vitatkozni. Nem véletlen, hogy az LMP-t egyre kevesebben veszik komolyan. Aki hazudik, az egyéb aljasságokra is képes.
zakar zoltán béla
2021. március 23. 16:20
Az LMP= Láma-Mangó-PemeteFŰ
tevevanegypupu
2021. március 23. 14:53
Schiffer! megalakított egy szélsőbalos pártot, nem bírt velük és itthagyta az országra. Menjen velük együtt maga is a fenébe..pont egy ilyen buta, hülye, ingyenélő gazember társulat hiányzott még Magyarországnak mint ezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!