A II. kerület polgármestere néha érdemben is csinálhatna valamit

2021. március 10. 19:18

Őrsi Gergely megválasztása óta nem tesz mást, csak üldözi a népszerűséget.

2021. március 10. 19:18
Fidesz II. kerület
Facebook

„A II. kerület polgármestere néha érdemben is csinálhatna valamit

Őrsi Gergely megválasztása óta nem tesz mást, csak üldözi a népszerűséget. Legfőbb célja, hogy ő legyen az emberarcú, kedves kerületvezető srác/bácsi. Persze ez egy polgármestertől nem szokatlan. Az már baj azért, amikor teljesen elrugaszkodik a valóságtól és mindenben (is) jó fej akar lenni.

Nemrégiben az jelent meg az Őrsit évek óta gátlástalanul támogató egyik portálon, hogy nőnapra nőkről nevez el közterületeket, igaz olyanokat, ahol semmilyen ingatlannyilvántartási cím nincs. Tehát eddig sem kereste ezeket a helyeket a térképen senki. De nevezhetjük szép gesztusnak. Aztán jött valami érthetetlen hír szintén ezen az »objektív« oldalon, hogy a II. kerületi polgármesteri hivatalban a nők hány százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak: 1,1%-al. Komoly adat. (Ennyi év után talán elvárható lenne, hogy »szuperokos és tévedhetetlen« internetpubik ne keverjék az önkormányzatot és a polgármesteri hivatalt, de ez már tényleg csak felesleges kötözködés.)

Amikor azonban a női esélyegyenlőség támogatandó, de manapság túltoltan divatos témáját is próbálja feljátszani a polgármester, talán kitérhetne arra, ő valójában mit tett eddig az önkormányzat vezetésével eme kérdéskörben.

Nézzük a tényeket:

– 2006 és 2019 között 1 alpolgármestere volt a II. kerületi Önkormányzatnak, Dankó Virágnak hívják. Jelenleg 4 alpolgármester van, mindegyikük férfi! Ez ugye női arányt nézve 100%-ról 0 %-ra csökkenés. (Persze a politikusi költségek radikális emelkedése sem elhanyagolható.)

– A képviselő-testületben hatalmon lévő DK-Momentum-LMP-MSZP-PM többség 12 főjében 2 nő található. A Fidesz és Kdnp ellenzék soraiban 8 főből 2. Ez ugye 16,66% szemben a 25%-kal.

Szóval ezek a tények a II. kerület női döntéshozóinak kérdésében. Van min dolgoznia polgármester úrnak a PR területén is. De igazából jó lenne több energia és szakértelem a városrész mindennapi ügyeiben, az előző vezetés által kidolgozott vagy meg is kezdett programok átnevezése és/vagy befejezésre mellé új ötletek, tervek kidolgozásában, megvalósításában. Erre a járványidőszakban pont van is lehetőség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. március 11. 06:59
Minket Rákospalotán Újpalota mindig lehúz. Egyszer volt csak fideszes polgármesterünk most már második ciklusban DK-s. (A gyökerei is itt voltak MSZMP az országban egyedül itt volt az MSZP megalakulása után is!) Látható Budapest legelmaradottabb kerülete. Félbehagyott épületek - gyermekorvosi rendelő lett volna - kátyús utak, és szépen kihízott vezérkar (Cserdiné Németh Angéla, Lamperth Mónika) Orbán gyalázó plakátok ennyire futja.
Glück28
2021. március 11. 06:25
A mi polgink olyan mint a Karácsony csak kicsiben, mondhatni kis karácsony. Azt hiszik, hogy az a feladat, hogy minél többet posztoljanak a Facebookon és ettől a munka el is van végezve. Na jó, kétszer már szedett szemetet, ami lássuk be megsüvegelendő, csak az a baj, hogy nem a Szemlőhegy utcai szemetet takarítottak ki a kis kommunista,
123321
2021. március 10. 20:55
szép volt 2. kerület, jól kitoltatok orbánnal :)
Harangláb
2021. március 10. 20:24
...és utolérte már?!? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!