A Gyurcsány-fiúk

2021. március 15. 08:17

Egyre többen használják a Lenin-fiúk meghatározást ezekre a gazemberekre – úgy is, mint Fekete-Győr, Karácsony és Jakab.

2021. március 15. 08:17
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Egyre többen használják a Lenin-fiúk meghatározást ezekre a gazemberekre – úgy is, mint Fekete-Győr, Karácsony és Jakab. És kétségtelen tény: csábító a párhuzam. Különösen, ami a Lenin-fiúk és nevezettek lelki világát jelenti.

Ugyanakkor még most, mielőtt végképp elharapódzna ez a meghatározás, szögezzük le: a Lenin-fiúk azért félelmetesek voltak. Nem riadtak vissza senkitől és semmitől, bármikor készen álltak a gyilkosságra, s gyilkoltak is, amint erre lehetőséget adott nekik a század, a kor, s persze egy sor ocsmány, kisszerű politikai kalandor.

Kétségtelen tény: Fekete-Győr meg Jakab fejben biztosan ölt már, látszik az arcukon s mindenekelőtt az eszelős tekintetükön, hogy szeretnek ilyesmiről fantáziálni. (Karácsony valószínűleg nem, ő ahhoz is gyáva.) De ha például fogni kellene egy fegyvert és meg kellene húzni a ravaszt, ezek először is fordítva tartanák, másrészt abban a pillanatban inukba szállna a bátorságuk.

Ezek ilyen zsebhuszárok, szúnyogcsődörök, akik a hergelésben és a verbális erőszakban királyok, szemtől szemben viszont szarjankók.

Éppen ezért szerintem téves, ha leninfiúzzuk ezeket. Helyesebben járunk el és közelebb kerülünk az igazsághoz, ha Gyurcsány-fiúknak nevezzük az összeset. Ez persze – legalábbis a formális logika szabályai szerint – feltételez valamiféle hasonlóságot Lenin és Gyurcsány között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
outsiderman
2021. március 16. 07:53
ökör!!! legazemberezni bárkit pusztán azért, mert rühellik orbánt????....elmebaj. ezek annyira fiatalok és...senkik...hogy gazemberségre még nem volt idejük...veled ellentétben te...hordószónok, köztörvényes lázító!
SyncBaer
2021. március 15. 18:31
Kedves Bayer Zsolt! Minden nap kellne - direkt a Mandínernek - írnia, amiben nincs más, mint 8-10 sor idézet Proust művéből, az Eltűnt idő nyomában című regényfolyamból, csak úgy találomra. Ez elég hosszú írás, jól kitartana. Balliberális olvasótársaink erre szépen összegyűlhetnének itt és kiokádhatnák magukból az összes frusztrációjukat, gyűlöletüket. Mi meg békességben olvasgathatnánk ... kivéve a "napi Bayert". :) Csak sokkal később kellene elárulni nekik, hogy honnan a sok idézet, ki az író, milyen gondjai voltak (homoszekszuális és zsidó). Nem mintha ettől észhez térnének. Sőt! Arra is tombolhatnának egy kicsit!
files32
2021. március 15. 18:06
Zsófi, több közöd van neked Leninhez, mint akiket felsoroltál.
Belakiss
2021. március 15. 14:19
Bayer már nem a régi. Önmaga paródiája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!