A család a bölcső, a gyermek a jövő

2021. március 22. 14:59

Ma az a hagyományos család, mely a keresztény élet és kultúra egyik alapköve, a támadások kereszttüzében áll.

2021. március 22. 14:59
Novák Katalin
Novák Katalin
Magyar Nemzet

„Március 19-én, Szent József liturgikus ünnepén kezdődött a Ferenc pápa által meghirdetett családok éve. Budapesten ez alkalomból ünnepi szentmisét celebrált a józsefvárosi Szent József templomban Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és szentbeszédet mondott Marton Zsolt váci megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense. Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter a szentmisére rövid köszöntő üzenetet küldött, amelyet az alábbiakban közlünk.

Eminenciás Bíboros Úr! Főtisztelendő Püspök Úr! Ünneplő Közösség!

Nagyböjt idején, húsvétra készülve az idei világjárvánnyal terhelt évben különösen fontos számunkra, hogy a katolikus egyház feje meghirdette a családban megélt szeretet örömének évét.

Ma az a hagyományos család, mely a keresztény élet és kultúra egyik alapköve, a támadások kereszttüzében áll. Romboló erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák, a közösségeket tönkretegyék, a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól. Az anyából, apából, gyerekekből álló családok célkeresztbe kerültek, sokan lenézik azokat, akik a gyermeknevelésben élik meg a kiteljesedést, sokan idejétmúltnak minősítik a nagycsaládos életet. Életünk alapvető értékei azonban az idő múltával sem változnak. A kétezer éve biztos pontokra ma ugyanúgy szükségünk van, mint az előttünk járt generációknak.

A család a bölcső, a gyermek a jövő. Magyarországon 2010 óta dolgozik a kormányzat azért, hogy a fiatalok családalapítása útjában álló akadályokat megszüntessük, hogy a gyermekneveléssel járó terheket csökkentsük, a családok életlehetőségeit bővítsük. A szülőknek munkalehetőséget kínálunk, támogatjuk az otthonteremtést, a gyerekek taníttatását, felnevelését. Azt szeretnénk, ha jól és szépen élhetnének gyermekeink, szüleink, nagyszüleink.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abeille1976
2021. március 23. 07:52
Amíg a nyugati civilizáció társadalomtudósai - pszichológusok, szociológusok, etc. - ugyanazok maradnak mint eddig, lehetetlen megnyerni ezt a harcot a családok védelmében. A tudományosság eredményeire építő euro-atlanti kultúra jelenleg már dogmásítva helyesli a beteg létállapotok rengeteg megnyilvánulását. Nézzetek végig azokon az értelmezési kereteken, amelyeket például a kortárs pszichológia vagy szociológia használ. Sajnos a konzervatív gondolkodású emberek száma ezeken a tudományterületeken kb. 1% körül lehet. A baj az sokkal nagyobb annál, mint amit az átlag magyar gondol ezekről a dolgokról. Szerencsére pár médium már kiemelten foglalkozik ezekkel a kérdéskörökkel, de sokan még így sem akarnak tudomást venni arról, hogy nálunk ugyanúgy ezek a nyugati, a tudományt már évtizedek óta szembeköpő, értelmezési keretek irányítják a közgondolkodást. Fel kell ébredni, és vissza kell térni az olyan tudományok műveléséhez, amelyek az egészséget szolgálják.
annamanna
2021. március 22. 16:19
A házasság szó alapja a ház. Minden külön értesítés helyett.
zsoltkom2
2021. március 22. 16:13
"Ma az a hagyományos család, mely a keresztény élet és kultúra egyik alapköve" Meg kellene kérdezni Orbánt, ha tarthatna háremet megtenné-e... vagy Balogh József nőverőt. Meg a a keresztény élet és kultúra egyik alapkövét... Borkait vagy azt a pedofil Fidesz diplomatát, vagy az ereszmászót. De példaértékű lehet Varga Judit is, ahogy csonka családot csinálnak. Csupa nagykutya példakép... vezető beosztásban, ahogy keresztények, ahogy dagad nekik a jólét. Hiába, nincs mindenre idő, fontossági sorrend meg van és hozzá orbánhit.
OberEnnsinnen
2021. március 22. 15:17
Magyarországnak egy, EGYETLEN EGY esélye a túlélésre: az Orbán-kormány családtámogatási rendszerének fenntartása, esetleg tovább erősítése - bár az ország teljesítőképességének határán vagyunk. Mindenesetre, az, hogy A VILÁGON MAGYARORSZÁG KÖLT LEGMAGASABB ÁLLAMI PÉNZT A CSALÁDOKRA A GDP 5,5%-ÁT - EGYEDÜLÁLLÓ ÉS REMÉNYKELTŐ. Ám ezt legalább a következő 50 éven keresztül kell fenntartani, AKKOR A MAGYARSÁG ÉS A KÁRPÁT-MEDENCE EZERÉVES NÉPE MEGMENEKÜLT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!