Von der Leyen botladozik

2021. február 05. 21:15

Az Astra­Zeneca-vakcina körüli óriási botrány végérvényesen lerántotta a leplet az EU-vezetés hanyagságáról.

2021. február 05. 21:15
Deme Dániel
Deme Dániel
Magyar Hírlap

„Végre valami tényleg sikerült Brüsszelnek! Január 20-án António Costa, Portugália szocialista miniszterelnöke az Európai Parlamentben tartott ünnepi beszédében megerősítette, hogy épp a koronavírus-járvány során bizonyosodott be, hogy »milyen fontos is az Európai Unió, amely minden európai polgár számára bebiztosította az egyenlő hozzáférést a várva várt Covid–19-ellenes oltáshoz«. Ezért elismerését fejezte ki az Európai Bizottság, Von der Leyen és a német elnökségnek »fáradhatatlan munkájukért«.

Az Astra­Zeneca-vakcina körüli óriási botrány végérvényesen lerántotta a leplet nemcsak az EU-vezetés hanyagságáról, hanem a féktelen bosszúvágyáról is azok iránt, akik gyengeségüket felfedik. A brit kormánynak ugyanis nemcsak gyorsabban sikerült az AstraZenecánál oltóanyagokat beszereznie, de a szerződéseit is sikeresen úgy fogalmazta meg, hogy ott ne maradjon semmilyen kiskapu a gyártó számára.

Az a tény, hogy egy ilyen szégyenteljes vereség után 24 órával Von der Le­yen még mindig a pozíciójában volt, azt jelenti, hogy az unió szervezeti szinten súlyos demokráciadeficitben szenved.  Az is komoly baj, hogy a brüsszeli elit kudarcaiból előreláthatóan most is erényt fog majd faragni, ahogy ezt tette a 2015-ös migránsinvázió során az európai értékek és szolidaritás nevében. Ennek első pacsirtája nem is lehetett más, mint a darwini »legalkalmasabb egyedek túlélése« alapelvét minden tekintetben meghazudtoló francia elnök.

A liberális torzításoktól paralizált, öncélú brüsszeli szervezet nem tudja és nem is akarja képviselni az európai polgárok többségének érdekeit, értékeit. Náluk csak mi, öntudatos európai polgárok követnénk el nagyobb mulasztást, ha most nem követelnénk a félrekezelt egészségügyi vészhelyzet felelősei­nek lemondását és eltávolítását”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. február 06. 17:27
Nem tudom, hogy Ursula botladozik-e vagy Ursulát gáncsolják-e... Szerintem az utóbbiról van szó!... Annyit azért Ursula "számlájára lehet írni" hogy hagyja magát "megvezetni"...
nyugalom
2021. február 06. 13:10
A botladozas ezrek halalat jelenti! Majd megmagyarazza!
123321
2021. február 06. 10:12
szerintem a tömeggyilkos migrik által aszfaltba döngölt karácsonyi vásár már előbb lerántotta, de... ja. Ez most mégjobban lerántotta a leplet.
tuapse
2021. február 06. 08:39
UK: kb 10 millió oltás, EU kb 20 millió oltás eddig. A piacon jelenleg elérhető összes vakcina egynegyedét megszerezte az EU.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!