Varga Judit, Orbán Viktor és a magánélet

2021. február 14. 10:36

Az igazságügyi miniszter azt kéri, hagyják békén a magánéletét, ugyanezt kérik tőle a szivárványcsaládok.

2021. február 14. 10:36
Bogatin Bence
Mérce

„Varga Judit azzal vált különösen érintetté ebben a kérdésben, hogy ősszel benyújtott törvényjavaslata, néhány héttel később pedig a megszavazott és kihirdetett törvény értelmében gyermeket ezentúl csak házastársak fogadhatnak örökbe, egyedülállók csak kivételes, »különös méltánylást érdemlő« esetekben. A különös méltányosságot csak a családpolitikáért felelős miniszter, Novák Katalin személyes hozzájárulásával állapíthatja meg a gyámhatóság.

A nyilvánvalóan diszkriminatív törvényjavaslat ellen számos civil szervezet tiltakozott, mivel szerintük a szabályozás egyértelműen azt célozza, hogy az azonos nemű párok, akik a hatályos törvények értelmében nem köthetnek egymással házasságot, ne fogadhassanak örökbe gyermeket. Ezt egyébként már egy korábbi jogszabály-módosítás is szinte lehetetlenné tette: Kásler Miklós EMMI miniszter még október elején nyújtotta be azt a rendeletet, amelynek értelmében egyedülálló személy vagy nem házasságban élő pár csak akkor fogadhatott örökbe gyermeket, ha a hatóság az egész ország területén nem talált olyan házaspárt, aki vállalná a gyermeket.

Ugyanacsak diszkriminatívan kezeli a szivárványcsaládok kérdések az Alaptörvény szintén a múlt végén végbevitt, ugyancsak Varga Judit által benyújtott kilencedik módosítása, mely szerint »az anya nő, az apa férfi« illetve »Magyarország védi a gyermekek születési megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést«. Ez a kitétel ugyanis tovább növeli az LMBTQI közösségen belüli egyik leginkább kiszolgáltatott csoport, a transz emberek megbélyegzését, ellehetetleníthetik az iskolai érzékenyítő programokat, és ezáltal csökkentik a homofóbia és a transzfóbia és az iskolai bántalmazás megelőzésének lehetőségét az oktatásban.

Az azonos neműek házásságáról Orbán Viktor tavaly októberi rádióinterjújában, káros retorikai fordulatokat alkalmazva küllönbséget tett a »magyarok« és a »homoszexuálisok« között, mondván: van egy »vörös vonal«, amit nem lehet átlépni, de szerinte a magyar társadalom »türelmesen, toleránsan kezeli a jelenséget«. A miniszterelnök legutóbb a német Stern magazinnak nyilatkozva azt mondta, jó nagy kihívás lenne, ha a saját gyermekéről kiderülne, hogy meleg, de »hála Istennek még nem szembesült ilyen kérdéssel«. Orbán azt is mondta ezzel kapcsolatban, hogy »a feleségem és én természetesen ugyanúgy szeretnénk a gyermekeinket, a vonzalmaiktól teljesen függetlenül«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. február 16. 18:56
Az Orwelli globalizmus, nem tart igényt olyan társadalmi intézményre, amely a társadalom reprodukcióját szolgálja. Az Orwelli rendőrállam családnak nevez minden együttélési formát, tehát : hazudik.
betamás89
2021. február 15. 13:30
Varga Judit nem állította senkiről sem, hogy válik. Következésképp ő tiszteletben tartotta mások privátszféráját.
Nuttika
2021. február 15. 09:10
"Kásler Miklós EMMI miniszter még október elején nyújtotta be azt a rendeletet, amelynek értelmében egyedülálló személy vagy nem házasságban élő pár csak akkor fogadhatott örökbe gyermeket, ha a hatóság az egész ország területén nem talált olyan házaspárt, aki vállalná a gyermeket." Ezzel egyet is értek. Ha egy pár annyira szabad, hogy nem akarja magát lekötni házassággal, mert így könnyebb bármikor kilépni a kapcsolatból, mi a biztosíték, hogy ha ráunnak a gyerekre, vagy túl macerás, simán nem dobják félre, vagy hanyagolják el? Egy másik élet nem játék, ha akarják, házasodjanak össze. Egyedül álló személy esetén is érthető, még is jobb egy teljes család, mint egy csonka.
Nuttika
2021. február 15. 09:01
"Az igazságügyi miniszter azt kéri, hagyják békén a magánéletét, ugyanezt kérik tőle a szivárványcsaládok. " Igen? Akkor mi a f...ért vonaglanak minden évben bőrtangában a belvárosban? Miért akarnak folyton azzal előnyt szerezni, hogy buzik/leszbik/maguk se tudják mik? Miért követelnek többletjogokat? Miért követelik, hogy nekik alanyi jogon járjon gyerek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!