Továbbra is igényelhető a KFI-bértámogatás!

2021. február 23. 13:21

A koronavírus-járvány első hulláma után 23 ezer ember munkahelyét tudtuk megvédeni a segítségével.

2021. február 23. 13:21
Schanda Tamás
Schanda Tamás
Facebook

„Továbbra is igényelhető a KFI-bértámogatás! Innovatív ötletek és az azokat megvalósító szakemberek nélkül ugyanis nincs erős magyar gazdaság – éppen ezért nyújtunk kiemelkedő támogatást a KFI-tevékenységet végző vállalatoknak és szervezeteknek a koronavírus-járvány idején is.

A KFI-bértámogatás segít egyben tartani a már összeszokott és jól működő mérnök- és kutató teameket – ilyen csapatokat ugyanis nem lehet egyik napról a másikra felépíteni a járvány elmúltával!

Az intézkedés eredményes volt:

A koronavírus-járvány első hulláma után 23 ezer ember munkahelyét tudtuk megvédeni a segítségével.

A második kiírásnál pedig már 940 munkaadó igényelte 11735 dolgozójának, közel 9 milliárd forint értékben a támogatást.

A tegnap este megjelent rendelkezés értelmében pedig a veszélyhelyzet ideje alatt továbbra is élhetnek a lehetőséggel a KFI területen dolgozók.

A baloldalra persze ebben sem számíthattunk: országgyűlési képviselőik egytől egyig nemet mondtak tegnap arra, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításával továbbra is gyorsan és egyszerűen segíthessük a magyar gazdaságot a koronavírus okozta nehéz helyzetben is.

Ha válságkezelésről van szó, ők csak a megszorításokra tudnak gondolni. Mi teljesen más utat választottunk: lehetőségeket teremtünk a cégeknek, munkahelyeket az embereknek. Mert ha munka van, minden van!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2021. február 23. 19:07
23 000 ember... Tudja valaki, hogy mennyi emberre igényeltek bértámogatást összesen, és hogy a 23 000 az mennyi százaléka annak? Hiányzik az a mondat, hogy akik igényeltek, mind megkapták. "Aknák a bértámogatás igénylésben: hamis illúzió, hogy mindenkinek jár, aki elveszti a munkáját" https://bit.ly/37GIIlg "Romániában a magyarnál jóval bőkezűbb bértámogatást fogadott el a parlament" https://bit.ly/3dC01aU Továbbá, keveslik a bértámogatás összegét és késnek is azok kifizetésével... - "Nettó alibizés." - "Körülbelül mint halottnak a csók, nagyon rossz konstrukció." - "Ennyi pénzből egyfelől nem lehet talpon maradni, másfelől erősen megkésett úgynevezett támogatásról van szó." Így írták le az Index által megkérdezett kocsma-, valamint étterem-tulajdonosok, miként értékelik a kormány most már februártól előre beígért ágazati bértámogatási programját. https://bit.ly/3dBI5xb Továbbá, Orbánék szűkmarkúak... vagy inkább faszariak voltak az első hullámban... "Lényegében a válság közvetlen kezelésére, ami az egészségügyi kiadásokat jelenti, beleértve a lélegeztetőgépek beszerzését, az egészségügyi dolgozók egyszeri jutalmát, nagyjából semmilyen pluszforrást nem állítottak be a magyar költségvetésbe. A bejelentett korrigált csomag is a GDP legfeljebb 1-2 százalékát mozgósította a válság enyhítésére. Ez nemhogy aktív keresletösztönzést, válságkezelést nem tesz lehetővé, de alapvetően egy megszorító költségvetést körvonalazott" https://bit.ly/3dN9Dzs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!