Tényleg nincs jobb szövegük!

2021. február 19. 15:08

Én egy türelmes és higgadt ember vagyok, de azért ez most már tényleg elképesztő!

2021. február 19. 15:08
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„1. végleg megdőlt az a kormánypárti komment-huszárok, megmondóemberek és fideszes politikusok által is hangoztatott hazugság, miszerint az oltási stratégia igenis mindenki számára megismerhető a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, maga Müller Cecília ismerte ugyanis most el, hogy a közzétett oltási sorrend nem egyenlő az oltási tervvel;

2. a tisztifőorvos nem tesz eleget sem törvényi, sem erkölcsi kötelességének akkor, amikor tájékoztatnia kellene a magyar lakosságot – és például az Európai Parlament közegészségügyi bizottságának magyar tagját – a kormány, illetve az illetékes kormányzati szerv oltási tervéről, szemben a többi uniós tagállam kormányával, amelyek részletes, akár több mint százoldalas, részletes dokumentum közzétételével segítik a polgárok és a szakember tájékozódását.

De, most jön még csak a legszebb része a történetnek!

Egyebek mellett arra is választ vártam a kormányzattól, hogy pontosan hány embert és mennyi idő alatt lesz képes a magyar ellátórendszer beoltani a vakcinák tömeges megérkezése esetén; illetve milyen fizikai és technikai, illetve humánerőforrás határa van jelenleg az oltási kapacitásnak. Nem mindegy ugyanis, hogy valóban át lehet-e oltani az országot egyetlen hétvége alatt (ahogyan azt a kormányfő ígérte), vagy hónapokig kell majd sorban állni, mert nincs megfelelő szakember, vagy felszerelés. Müller Cecília tisztifőorvos, az Operatív Törzs emblematikus alakja erre a kérdésre – úgyis, mint immár tudjuk: az oltási terv felelőse – csak azt tudta válaszolni, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ebben az ügyben »nem minősül adatkezelőnek«. Ezt kétféleképpen lehet magyarra lefordítani: Müller Cecília nem tudja, hogy mennyi embert és milyen idő alatt tud beoltani a magyar ellátórendszer (ez botrányos!); vagy tudja, de ismét mivel vélhetően »nem volt jobb szövege«, ezért ezzel az egyszerű jogászkodással lökte el magától a kötelező válaszadást (ez is botrányos!).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 21. 09:16
rémisztő újhülye képzödmény!
marica61
2021. február 20. 18:33
te egy rossz indulatu senkihází hazaárulo vagy. elég vastag bör van a pofádon,hogy ilyeneket röfögsz a világba
Európai téridő
2021. február 20. 10:41
Drágalátos Újhülye internáci hülyeelvtárs, te nem vagy türelmes, mert abból nem tudnál megélni. Te mindenbe belekötsz, mint agitpropos állampárt-utódpárt-tag.
rókabácsi
2021. február 20. 10:02
pistke! nagyon kezdesz elhízni! csak nem orbánt akarod utolérni súlyban? mert ha azt még elérnéd! akkor sem lennél még a nyomában sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!