A sajtószabadság igazi megsemmisítője a médiatörvény

2021. február 10. 13:37

A Klubrádió kicsinálása megmutatja, mitől annyira elkeserítő hely a NER-Magyarország.

2021. február 10. 13:37
Szily László
Szily László
444

„A Klubrádió tudatos kicsinálása önmagában, saját jogon is világbotrány, hiszen 2021-ben egy uniós tagországban látványosan mondvacsinált ürüggyel, politikai okokból elhallgattattak egy rádiócsatornát. Nem véletlen, hogy a világ egyből föl is kapta rá a fejét.    De a mostani sokkoló eset még sokkal nyomasztóbb, ha belegondolunk, hogy mi tette azt lehetővé.

Amikor a magyar sajtószabadságról esik szó, a legtöbbször annak a méricskélése felé megy el a beszélgetés, hogy

a.) el lehet-e küldeni a francba Orbán Viktort anélkül, hogy elhurcolnának

b.) NER-es vagy független sajtótermékből van-e több és azoknak mekkora a nézettsége/hallgatottsága.

Pedig a sajtószabadság igazi megsemmisítője nem a 622-dik, a Várból szerkesztett megyei újság, hanem  a 2010-ben megszavazott Médiatörvény. Mert az nemcsak a közszolgálati médiát szabályozza – na nem mintha annak a propagandaszervvé alakítása ne lenne önmagában is szomorú dolog – hanem a piaci, elvben szabad médiát is.

A törvénnyel létrehozott Médiatanács ugyanis a gyakorlatban élet-halál ura a médiapiac azon részében, amire a magyar államnak bármilyen ráhatása van. Márpedig szinte minden szeletére van neki.

A Klubrádió mostani cinikus kicsinálását is az tette lehetővé fizikailag-ügyrendileg, hogy ebben a kvázi mindenható a Médiatanácsban most már 11 éve csak kormánypárti delegáltak ülnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. február 11. 15:51
Azért ezt a magasröptű gondolatmenetet érdemes szemügyrevenni. Van egy törvény, ami szerint pályázat útján ítélik oda a frekvenciahasználat jogát előre meghatározott időre, ami a pályázatban vállalt feltételek esetén meghosszabbítható. A frekvencia használója nem teljesíti a vállalt feltételeket, megszegi a műsorszórási szabályokat, ezért többször bírságot szabnak ki rá. Amikor lejár a szerződés szerinti frekvencia használati joga, akkor a médiahatóság nem hosszabbítja meg a frekvenciahasználati szerződést a frekvencia használó által vállalt feltételek és a műsorszórási szabályok be nem tartása miatt. A jogszabálysértő, szerződésszegő ez után a törvényt hibáztatja azért, hogy ő nem használhatja a frekvenciát tovább. Majd minden a penetráns moslékkoalíciós akolbéli politikus és firkász ezt a narratívát nyomatja a nagyérdemű képébe. Ezzel a logikával egy gyilkos is hibáztathatná a törvényt a büntetésért. Ez a viccbeli rendőr logikáját juttatja eszembe: Nincs akváriumod, tehát buzi vagy.
linkeloe
2021. február 10. 23:35
Szily egy szabvány.Amit ír, annak az ellenkezője az igaz.
Berecskereki
2021. február 10. 22:44
Szily László a 444 egütt emblematikus alakja a hírgyártásnak.
Szerencsi Veronika
2021. február 10. 22:24
Az alattomos, gyáva tehénlepény - 444 - még a hozzászlásokat sem meri felvállalni, sem fészbuk oldalt. De amíg őket eltűrik - ne ugassanak sajtószabadságot emlegetve. pont az ő létezésük bizonyítja, hogy a döglegyeket is eltűri ez a Kormány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!