Nem kéne ezt erőltetni, Klára! Tényleg nem kéne

2021. február 25. 12:40

Mondjuk, az is beszédes, hogy a Gyurcsány-listáról eddig csak Karácsony és Dobrev emlékezett meg a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról. Jakabnak sem sikerült.

2021. február 25. 12:40
Rákay Philip
Facebook

„NEM KÉNE EZT ERŐLTETNI, KLÁRA! TÉNYLEG NEM KÉNE...

Van néhány olyan - a kommunisták rémuralmát idéző - nap az évben, amikor a Gyurcsány-Dobrev-Apró családnak mélyen hallgatnia illene. Hetedíziglen. De nem bírják ki. Sőt, igyekeznek ilyenkor „pápábbnak lenni a pápánál.” Pedig leginkább a néma csönd segítene...

Mondjuk, az is beszédes, hogy a Gyurcsány-listáról eddig csak Karácsony és Dobrev emlékezett meg a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról. Jakabnak sem sikerült. Ő ma is inkább a parizer-kampányban lubickol, s legújabb Facebook fotóján most éppen narancsot pucol. Az bizonyára több like-ot jelent ennek a morális nullának, mintha megpróbálna intellektuálisan és érzelmileg felzárkózni a mai emléknaphoz.

Klára meg eközben könnyezve moralizál, elítélve a kommunista gyilkosokat.

Sokszor elmondtuk már, de tényleg nem tudom, van-e még lejjebb...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. február 25. 18:27
A kommunista gyermekirtás is megér egy misét: A volgai németek, lengyelek, csecsenek, kalmükök, ingusok, karcsájok, balkárok, krími tatárok, bulgárok, görögök, örmények, turko-mesketek, kurdok, kemsilek gyerekeit, majd a háború után az észtek, lettek, litvánok gyerekeit deportálták távoli régiókba. 1945 áprilisára például nem kevesebb, mint 34,700 tizenhat év alatti karacsáj gyerek volt Kazahsztánban, Kirgizisztánban és Üzbegisztánban. Mintegy 46,000 volt az Üzbegisztánba Grúziából (ma Georgiának hívják) száműzött gyerekek száma. Az áttelepítés első éveiben a száműzöttek éves halandósága elérte a 27%-ot és az elhalálozottak többsége gyermek volt.” (Alexander N. Yakovlev: A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-Oroszországban), Yale University Press, 2000, 44.old
Belakiss
2021. február 25. 16:55
Mi van Fülöp? Csak azért, hogy magyarok legyünk, ugye... Nagyon megélénkültél. Harcba küldött a Párt?
írmag
2021. február 25. 15:27
Nem, nincs lejjebb, de ezek még a kommunista iszapban is süllyednek. Az a szerencsénk, hogy a bomló "különös" szerves anyag szagmentesen válik semmivé, máshogy ki sem tudnánk bírni! A dumájuk csak a bugyborékolásuk.
Mich
2021. február 25. 14:37
Persze Jákób és Fegyőr nekem is hiányzik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!