Nem helyes munkához kötni a családtámogatásokat

2021. február 23. 11:39

Az LMP ellenzi, hogy a kormány munkához köti a családtámogatásokat.

2021. február 23. 11:39
Hohn Krisztina
Facebook

„A vírushelyzetben sokan veszítették el az állásukat önhibájukon kívül, a családokat pedig akkor is támogatni kell, ha sokan váltak munkanélkülivé.

Az LMP továbbra is kezdeményezi, hogy az álláskeresési támogatást a jelenlegi három hónap helyett kilenc hónapon át folyósítsa az állam.Az LMP a közfoglalkoztatásért járó díjazás emelését is szorgalmazza, mert annak korábbi, nettó 54 ezer forintos szintjét idén mindössze kétezer forinttal növelték.

Egy közfoglalkoztatott legfeljebb tíz évig dolgozhat ugyanannál a munkáltatónál. Az LMP a családi pótlék drasztikus megemelését is szükségesnek tartja, ahogy az öregségi nyugdíjminimumét is, amelynek alacsony szintje miatt az önkormányzatok által nyújtott segélyek is igen csekély összegűek.

Az örökbefogadási szabályok szerint egyes esetekben az illetékes miniszter dönthet arról, kit tart alkalmasnak a gyermeknevelésre, a miniszter erre nem alkalmas, az ezzel foglalkozó szakemberek, tanácsadók viszont éppen ezért vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2021. február 24. 08:18
EZ A LIBA CSAK A LÉNYEGET NEM ÉRTI: SEGÉLYEKBŐL A CIGÁNYOK EGY RÉSZE HÁROM NAPIG ÉLNE JÓL, UTÁNA NEM MARADNA MÁS, MINT A LOPÁS. EZT AKAROD VISSZACSINÁLNI? ILYEN HÜLYE AZ EGÉSZ ELLENZÉK.
Ninini
2021. február 24. 04:28
De igen.
kispufi
2021. február 23. 22:30
ezek tényleg elhiszik a maguk propagandáját, hogy tízmilliárd magyar fog éhen halni jövő áprilisig, ha nem ők jönnek, különben nem így kampányolnának. valóságértelmezési képességük már sok szép fényes végeredményt hozott, kívánok hasonlókat jövőre is.
mustarharmas
2021. február 23. 21:16
Szimplán hülyék vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!