Napirenden a vakcinabeszerzés

2021. február 11. 18:54

Az Európai Bizottság elnöke tegnap elismerte, hogy az EU vezetése nem készült fel kellően a vakcinabeszerzések során.

2021. február 11. 18:54
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Napirenden a vakcinabeszerzés

Az Európai Bizottság elnöke tegnap elismerte, hogy az EU vezetése nem készült fel kellően a vakcinabeszerzések során. Bár az elkövetett hibákat már nem lehet jóvátenni, azon viszont még lehet dolgozni, hogy a jövőre nézve a beszerzések a lehető leggyorsabban menjenek végbe.

Magyarország több mint 19 millió adagot kötött le az uniós beszállításból, ennek a lassú beszerzését viszont a kormány nem nézheti tétlenül, más alternatíva után kell folyamodni. Ahol pedig a magyar kormány tárgyalt, ott kézzelfogható eredmények születtek. Így érkezik hazánkba jövő héten a kínai Sinopharm vakcina és ezért oltanak már az orosz vakcinával is, ami az álhírekkel szemben biztonságos és hatékony, és amelyet már az egyik legelismertebb orvostudományi folyóiratok egyike, a The Lancet publikációja is elismer.

Nekünk a magyar emberek egészsége a legfontosabb!

Vaccine procurement on the agenda

The president of the European Commission admitted yesterday that the EU’s leadership did not prepare enough for the procurement of vaccines. Although these mistakes can't be corrected, they should work on making future procurements faster.

Hungary reserved more than 19 million doses from the EU imports, the government, however, can’t watch idly the slow acquisition process, it should look for other alternatives. Where the government negotiated, palpable results were achieved. Hence the Chinese Sinopharm vaccine is expected to arrive next week, while the Russian vaccine is already being used, which contrary to fake news, is safe and effective. Even a publication in The Lancet, one of the most acknowledged medical journals endorses the vaccine.

For us, the Hungarian people’s health is the most important!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2021. február 11. 21:40
"Az Európai Bizottság elnöke tegnap elismerte, hogy az EU vezetése nem készült fel kellően a vakcinabeszerzések során. " most komolyan, varga képes orbánt bújtatottan bírálni?
jánosbácsi
2021. február 11. 21:17
Judit te egy erkölcsi nulla vagy!
Pelso j.
2021. február 11. 20:54
https://streamable.com/ae3ej8
Szuverén maffiaállam
2021. február 11. 20:29
Henyére bekötötték a netet, Csokos Juci, avagy Trükkös Jutka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!