Na, ezért kellett Orbán Viktornak újabb 90 napos felhatalmazás!

2021. február 24. 14:39

Négy kézilabda-stadionra 157(!), a dubaji világkiállításra 21, a vérlázító motorversenyre pedig 65 milliárd.

2021. február 24. 14:39
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„A járvány közepén már megint nem az emberek megsegítésére, hanem sportra, világkiállításra és motorversenyre megy a pénz! Nem is kevés: alsó hangon 243 milliárd!!

Tegnap este a következő rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben mint kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződések:

• a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti, szegedi, tatabányai és debreceni helyszíneken történő megrendezése érdekében szükséges beruházások,

• a 2020. évi Dubaji Világkiállításon történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházások,

• a Kelet-Magyarországi Versenypálya Korlátolt Felelősségű Társaság által a Magyarországi MotoGP megrendezésére irányuló vagyoni értékű jog megszerzése.

»Az ezekkel kapcsolatban kötendő szerződések halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződésnek tekintendőek, teljesítésükhöz kiemelkedően fontos közérdek fűződik. Ezért az ezekkel összefüggésben lebonyolítandó közbeszerzési eljárások tekintetében az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.«

Eddig a kormányrendelet. Értjük, ugye? Nem az egészségügy rendbetétele, nem a munkájukat vesztett emberek megsegítése az, ami »nem tűr halasztást«, ami »kiemelkedően fontos közérdek célját szolgálja«, vagy amelynek „teljesítéséhez kiemelkedően fontos közérdek fűződik”.

Nem, Orbán és a Fidesz szerint megint a stadionépítés, egy senkit sem érdeklő dubaji világkiállítás és egy motorverseny! Persze, Orbán, Mészáros, Szíjj László ezekből tud majd megint milliárdokat lopni, miközben mások azt se tudják a válságban, hogy jut-e a gyereknek vacsora hó végén az asztalra.

Orbán Viktor és a Fidesz-kormány csak a 4 kézilabda stadionra 157(!) milliárdot különített/költött el, a világkiállításra 21 milliárdot, a vérlázító motorversenyre pedig 65 milliárdot! És tudjuk, hogy mennek ezek az árak még följebb is. Ha ez nem lenne tragédia, azt mondanám, hogy ez egy vicc!

De, miniszterelnök úr! Felelni fognak ’22-ben ezért is! Nem marad a lopás, az emberek cserbenhagyása büntetlenül!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ellenforradalmár
2021. február 25. 11:13
"Nem is kevés: alsó hangon 243 milliárd!!" 2002-2010 között az elvtársaid a GDP 4,3%-át lapátolták ki az országból évente államadósság kamata címén. Ez az egészségügy éves kiadásával majdnem egyenértékű volt. Ez mai GDP-n számolva 2.000 milliárd Ft lenne. Az nem volt lopás, ez pedig az?
Krupp Skya
2021. február 25. 07:13
Inkább igyál még egy Unicumot sörrel és fogd rá Jávor szar vasra!
figyelő4322
2021. február 25. 00:04
Csak egy kérdést szeretnék intézni ehhez a libához! Doktornő, a maga feje sose fáj?? Mert az enyém már igen, holott eddig csak felét olvastam el a maga süketelésének! Már az is sok volt...
Szeredai
2021. február 24. 22:57
Ha a prolik hörögnek, akkor az jó jel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!