A Telexnél szügyig beleálltak a cancel culture propagandába

2021. február 12. 21:42

Vagy olyan emberek csinálják, akik nem tudják, hogy mi az az újságírás.

2021. február 12. 21:42
Diétás Magyar Múzsa
Diétás Magyar Múzsa
Facebook

„(ÖPDÉT: Közben a Telex cikkét módosították, így már nem címkézi antiszemitának a bejegyzést)

Lenthár Balázs olvasónk észrevétele Gina Carano kirúgásával kapcsolatban:

Most a Telexnél vagy szügyig beleálltak a cancel culture propagandába, vagy olyan emberek csinálják, akik nem tudják, hogy mi az az újságírás. Van ez a hír, melyben leírják ezt a mondatot: »Carano kirúgásához egy azóta már törölt szerdai Instagram-bejegyzés vezetett, amiben egy antiszemita történetet osztott meg, ami vitatja a nácik szerepét a holokausztra nézve.«

Nos, ez vagy konkrétan hazugság, vagy a sztorit jegyző kolléga nem volt hajlandó három szót beírni a google-be, baszni rá egy entert, majd kattintani egyet az egerével. Ugyanis ha ezen utóbbit megtette volna, nyilvánvalóvá vált volna számára, hogy Carano bejegyzésében semmi antiszemitizmus, vagy a holokausztban való náci szerepvállalás vitatása nem található.

Carano egy gyökér összeesküvés-elméletekre is nyitott exketrecharcostól szokatlan bölcsességgel mindössze azt állapította meg, hogy a nácik nem tudták volna begyűjteni zsidók tízezreit, ha az őket megelőző kormányzatok (a bejegyzését egy második világháború alatti ukrajnai pogrom képével illusztrálta, ahol a helyi lakosság üti-veri az ottani zsidókat) nem lettek volna érdekeltek az uszításban és nem hangolják az embereket a szomszédaik ellen, akiknek az egyetlen bűnük annyi, hogy zsidónak születtek. Majd felteszi a kérdést, hogy ez miben tér el attól, hogy utáljuk egymást a politikai nézeteink miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2021. február 14. 12:41
Büszke vagyok rá, hogy létrejötte óta egyszer sem jelent meg az általam használt informatikai eszközök kijelzőjén az ún. Telex internetes honlap. Ez terveim szerint így is marad. Nácimosdatókat, jakabbarát propagandistákat nem olvasok.
quantum
2021. február 13. 13:38
Én bekövettem a hölgyet az Instán, annak ellenére, hogy nem is ismerem. Tetszik a bátorsága, ha van kedvetek ti is bíztassátok! https://hu.ign.com/gina-carano/65142/news/gina-carano-kemenyen-visszavagott-a-diktatorikus-csocseleknek-ami-elintezte-hogy-kirugjak-bejelentet
MayorAnna
2021. február 13. 12:00
"...vagy olyan emberek csinálják, akik nem tudják, hogy mi az az újságírás." Maradjunk, ez utóbbinál:-a magukat újságírónak mondók jó részének halvány fingja nincs a magyar helyesírás szabályairól. Hogy értsük, ez mit jelent: ez olyan hiányosság egy foglalkozás gyakorlásában, mintha egy asztalos nem tudna gyalulni, vagy egy vízvezeték szerelő nem tudna forrasztani. És ezekkel a díszpéldányokkal találkozunk naponta sokszor. Sok ökörségük közül az utóbbi idők trendije az igekötők használatának provokatív használata, de ez csak egy a sokból. A mi mandinerünk sajtómunkásai sem kivételek. Legyünk büszkék rájuk!
szürkeSzarvas
2021. február 13. 09:07
Antiszemitizmus az,amit az erre felkent zsidók annak mondanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!