Magyarországon a balliberális média virágzik

2021. február 05. 10:25

...és meghatározó szerepe van a közéletben!

2021. február 05. 10:25
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Tegnap egyeztetést folytattam Dunja Mijatović, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát.

Azonos állásponton vagyunk abban, hogy nem elegendő a tech cégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös Uniós szabályrendszer.

Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban kifejtettem, hogy Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van. Sőt, a bal-liberális sajtó virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben, ahogyan azt az elmúlt napokban magam is megtapasztalhattam.

A szólásszabadsággal kapcsolatban felhívtam Mijatović asszony figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így – ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította – az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának határát. Mindannyiunk felelőssége, hogy a védekezés sikeres legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 05. 21:22
Nincs veszélyben az ő sajtója. De hol rablóbanda az úr, ezt el lehet mondani régi komcsikról, nem kormányunkra. Állandóan ballib. média liheg, hát mi a problémája, mikor mást se látni, csak őket.
jánosbácsi
2021. február 05. 20:52
"Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van. " Hazug ,erkölcstelen asszonyság, az ellenzéki pártok ki vannak tiltva a közszolgálati televízióból, rádióból. A Klubrádiót is betiltották.
Pelso j.
2021. február 05. 20:34
Nahát, "meghatározó szerepe van" Pedig korlátlanul megy a közpénz kormányzati (azaz fidesz) propagandára, agymosodákra. Valami nincs rendben a hatékonysággal, vagy már minden filléres hablaty kifulladt?
btete
2021. február 05. 16:36
Mondja ezt akkor amikor a Klubrádiótól elveszik a sugárzási frekvenciát és száműzik az internetes "sugárzásra" és ezzel kapásból megfelezik vagy harmadolják a hallgatóságát. Majd megnézem, amikor "Mari néni" beállítja a laptopját hogy hallgassa az adást. A következő kör az internetes média lesz arra is fognak találni megoldást nem kell ennyi 444, hvg, telex, 24.hu stb. elég lesz ebből maximum egy lehetőleg olyan mint az ATV amit pénzelnek és megmondják neki, hogy miről lehet beszélni miről nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!