Magyar nemzettársaink sorsa nem lehet pártpolitikai vita tárgya

2021. február 08. 17:29

Előíráson túl teljesített a Nemzeti régiók védelméért indított aláírásgyűjtés. Gratulálunk!

2021. február 08. 17:29
Keresztes László Lóránt
MTI-OS

„Előíráson túl teljesített a Nemzeti régiók védelméért indított aláírásgyűjtés. Gratulálunk! Másfél évvel az indulás és közel egy évvel az Országgyűlés elé terjesztett határozati javaslatunk benyújtása után sikerült nemcsak hét, hanem kilenc országban összegyűjteni a minimum aláírás számot, azért, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. A határozat tartózkodás és ellenszavazat nélkül  került elfogadásra.

Ez mostanában ritka példája a magyar-magyar összefogásnak.A nemzeti kérdéseink, mint a magyar nemzettársaink sorsa éljenek bárhol is, nem lehet pártpolitikai vita tárgya.Azután, hogy az Európai Bizottság elutasította a Minority SafePack kapcsán a jogszabályalkotást, nem maradt más esély, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek hátrányos helyzetére felhívjuk a figyelmet, csak a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés.Ezért is fontos ez a siker. Kiemelt feladatunk van a jövőben is, hogy ez a kezdeményezés ne jusson a MSP sorsára”.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paxillus
2021. február 09. 10:08
Akkor nem a Gyurcsány seggét nyalnátok a nagy összefogósdiban. Ez csak szavazatvadászat !
zakar zoltán béla
2021. február 09. 09:16
hányok............nyaltok ....mikor hogy...elveitek...kuka matyik....
Öreg
2021. február 09. 08:33
Valahogy ez nincs benne a taktikában!
Krupp Skya
2021. február 09. 00:41
KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT Gréczy Zsolt meg RÁRÁNT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!