Létkérdés

2021. február 24. 18:56

Megint jókorát rúg a hatalom a legkevésbé sem NER-konform egyházba, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségbe.

2021. február 24. 18:56
Markotay Csaba
Népszava

„Nem pátoszos politikai célokért vagy plusz szavazatokért megy a harc, és nem egyszerűen az út szélén hagyják a szegényeken, rászorulókon is segítő szervezetet, hanem a létüket folytatott küzdelemre kényszerítik őket.

Iványi Gáborékat most 246 millió forintra büntette az adóhivatal, pontosabban ekkora összeggel terhelte meg az intézmény számláját a bérek után be nem fizetett járulékok miatt. Ebből 90 milliót késedelmi bírságként dobtak hozzá a számlához. A MET nem jószántából nem fizetett, vagy azért, mert a pénzt elherdálta, luxusutakra költötte, esetleg a haverok zsebét tömte ki. Egy embertelen hatalmi játszma áldozata. Nem adják meg nekik Orbánék a bevett egyházi státuszt, ami miatt rengeteg költségvetési támogatástól esnek el, azután jó időre elveszik a lehetőséget az egyszázalékos szja-felajánlásra (ez újabb bevételkiesés, Iványi beszámolója szerint csak ez a most követelt összeg mintegy két-háromszorosa), majd mivel épp emiatt nem tudnak járulékot fizetni oda, ahonnan eredetileg meg sem érkezett a pénz (államkassza), jól megterhelik a számlájukat. A helyzet hasonló, mint tavaly ősszel, amikor a tartozások miatt a gázórákat akarták leszerelni a Dankó utcai szeretetotthonban.

Pénzről van most is szó, a történet mégsem a pénzről szól. Inkább arról, hogy hogyan tegyék tönkre azt a közösséget, amely nem hajlandó a hatalomhoz dörgölőzni, megfelelni, beolvadni, csendben maradni, a jogfosztásokat szó nélkül tudomásul venni. A MET időseket és hajléktalanokat gondoz, hátrányos helyzetű tanulókat karol fel; csupa olyan dolgot csinál, amire a hatalom nem ad, vagy nem eleget, miközben szeretetről, segítségről meg keresztényi elvekről szónokol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2021. február 25. 07:30
Nincs ingyen ebéd!A számlákat fizetni kell.
Berecskereki
2021. február 25. 02:21
A szerző állításait a 2019 évi Oltalom Karitatív Egyesület közhasznúsági beszámolója nem támasztja alá. https://oltalom.hu/wp-content/uploads/2020/08/OKE-2019.-%C3%A9vi-besz%C3%A1mol%C3%B3.pdf
MayorAnna
2021. február 24. 22:45
Még a ruházati termékek is adómentesek voltak 80 USD alatt.
MayorAnna
2021. február 24. 22:16
Hogy is mondják a szamojédok?-összenő, ami összetartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!