Hiesz György és László Imre még tényleg nem mondtak le?

2021. február 05. 07:16

Úgy hallottam pedig, hogy a baloldaliak és balliberálisok nagyon-nagyon követik az európai normákat és értékeket.

2021. február 05. 07:16
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Tudják mi, pontosabban ki jutott eszembe Hiesz György és László Imre baloldali polgármesterekről, akik hatalmukkal visszaélve, jogosulatlan előnyöket szerezve oltatták be magukat?

Nem más, mint Arisztotelész görög filozófus.

Talán elsőre ez meglepőnek tűnik, másodikra azonban már nem lesz az.

Arisztotelész ugyanis a Politika című művében az államformákat vette sorra, s alapvetően három helyes, jó és három helytelen, rossz államformát különböztetett meg egymástól. A három helyes államforma nála a királyság, az arisztokrácia, vagyis a kevés kiválasztott uralma, illetve a politeia, a cenzusra alapított köztársaság, amelyben a sokaság gyakorolja a hatalmat. De a lényeg, amiért „helyesek” ezek az államformák az, hogy akár a király, akár a kiválasztott kevesek, akár a sokaság kormányoz, mindegyik esetben a közjó érdekében teszi azt. Ezzel szemben a türannisz elfajulása a királyságnak, az oligarchia elfajulása az arisztokráciának, illetve a demokrácia elfajulása a politeiának, mert ezekben az esetekben az egyén, a kevesek, illetve a sokaság nem a közjót követi, hanem a saját magánérdekei mentén visszaél a hatalmával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuapse
2021. február 06. 09:04
Orbán is be van oltva.
balsors
2021. február 05. 16:43
A haladók nem mondanak le, hisz mindenek felett állnak, Ferenc kiskirály nyaraló és kaszinó mutyija sem probléma nekik.
Gullwing
2021. február 05. 12:02
A ballibcsik nem lemondani szoktak, ezeket a hatalomból ki kell takarítani mint a kutyaszart.
marica61
2021. február 05. 11:04
valaki már látott olyan baloldali-liberális személyt/nem embert/ aki válalta volna tettéért a felelöséget?????? mindig más a hibás jelszoval élnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!