Hatékony, lendületes gazdaság

2021. február 18. 21:40

Jelentősen javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem egy elismert nemzetközi felmérésben.

2021. február 18. 21:40
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„A US News Best Global Universities világrangsor nyolcvan ország közel 1500 intézményének teljesítményét méri össze, itt a Semmelweis Egyetem nyolc szakterületi listán szerepel, és tavalyhoz képest a kardiológiai területen érték el a legnagyobb előrelépést, ahol huszonöt helyet ugorva már a világ nyolcvanhetedik legjobb felsőoktatási intézményének számít a magyar iskola. Ez is mutatja, hogy a magyar orvos- és egészségtudományi felsőoktatás az elmúlt években egyre jobban teljesít, mind versenyképesebb diplomát ad, hazai és nemzetközi elismertsége folyamatosan emelkedik.

Ami tovább folytatódhat, hiszen a gazdaság-újraindítási akciótervben a hazai egyetemek fejlesztésére szánt több mint 1500 milliárd forint újabb lendületet ad az élmezőnyhöz való felzárkózáshoz.

A fiatalok jövőre olyan támogatáshoz jutnak, amilyenre az ország történetében még nem volt példa, a kormány ugyanis bevezeti a huszonöt év alattiak személyijövedelemadó-mentességét. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tegnap arról szólt, hogy ez a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb része, évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket.

Az szja-mentesség ugyanis a pálya kezdetén ösztönzi a munkavállalást, jelentősen növeli a bevételt, ösztönzőleg hatva a mindennapokra. A támogatási rendszer pedig nemcsak a fiataloknak nyújt jövőképet, de egyben segíti az ország újraindulását is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. február 18. 23:59
Eddig amit a kormány átalakított, - néha kicsit kiigazítva - de igazolódott, hogy jó az irány. Sokkal előremutatóbb, mint az eddigi intézményvezetők egymás segge lyukát böngészik, és nagyon meg vannak elégedve vele, hogy egységesen bűzös mindenkinek, ezért agyba dicsérik egymást és kiátkoznak mindenkit, akinek nem tetszik a szag. Ki kell emelni az orrokat ebből a helyzetből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!