Gyurcsány a Jobbikkal fasisztázza a Fideszt

2021. február 17. 07:43

Emlékszünk még arra, mikor egy évvel később a 2014-es kampányra fordulva megjelentek azok a vádak, hogy a Fidesz a „fasiszta” Jobbikkal fog majd össze a következő választásokon?

2021. február 17. 07:43
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Gyurcsány Ferenc unalomba fulladt évértékelőjének kapcsán kevés szó esett még arról a bravúrról, amelyre senki e hazában nem képes: a Jobbik szövetségeseként burkoltan szélsőjobboldalinak nevezni Orbán Viktort.

Maga Gyurcsány Ferenc mondta a következőket még 2012-ben: »Képtelen vagyok megérteni, és képtelen vagyok elfogadni, hogy egy önmagát demokratikusnak mondó párt hogy a csudában parolázhat a Jobbikkal, ezzel a fasiszta párttal?« Emlékszünk még arra, mikor egy évvel később a 2014-es kampányra fordulva megjelentek azok a vádak, hogy a Fidesz a „fasiszta” Jobbikkal fog majd össze a következő választásokon?

Bizony, Csurka István után a mellényes Vona került Orbán mellé az aláírás nélküli szórólapokon. Fidesz egyenlő Jobbik, Orbán kiegyezett a szélsőjobbal – hirdették nyíltan a Ron Werber-i eszközökkel élő lejáratókampányban. „Aki kiegyezik a jobboldallal, az utat nyit a náciknak, akik egyébként is itt masíroznak” – fogalmazott akkor még Gyurcsány Ferenc.

Azonban 2018 után minden megváltozott. A Demokratikus Koalíció vezetésével összeállt az ellenzék színe-java. Az utódpárt, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd, a Jobbikkal kiegészítve. Adva van tehát – Mikszáth egykori szavaival élve – egy egységesülő ellenzéki »habarék párt«, amiben a baloldaltól a liberálisokon át a szélsőjobbig mindenki benne van, aki le akarja váltani a kormányt. Azok is, akikre maga Gyurcsány Ferenc mondta egykor, hogy fasiszták.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falfirka
2021. február 17. 09:02
liberálfasiszta recept: vádold meg az ellenfeled azzal, amit te teszel. ismerjük.
ThunderDan
2021. február 17. 08:14
Igen, a vicc egyébként az, hogy ezek a dolgok egyáltalán nem valamikor az "őskorban", az ún. Jobbik indulásakor voltak, hanem ÉVEKKEL AZUTÁN, hogy már bent ültwk a parlamentben. Konkrétan EGYETLEN CIKLUSSAL EZELŐTT még masszívan ment az ún. Jobbik folyamatos, masszív nácizása-fasisztázása (vica versa pedig szintén ugyanaz a "kérlelhetetlen" verbális "radikalizmus" Gyurcsányék, az MSZP/DK, az EU, a Nyugat, a liberalizmus, a jogállam puhasága stb., azaz minden ellen, ami mára az alapvetése lett az ún. Jobbiknak).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!