Érdemes

2021. február 18. 06:54

A Freeszfe Egyesület először szolidaritásáról biztosította a zeneiskolát, majd úgy döntött, hogy ilyen áron nem kell az épület.

2021. február 18. 06:54
Hompola Krisztina
Népszava

„Egy napig sem tarthatott az öröm, miután kiderült: az egyetemi autonómiáért küzdők annak árán találhatnak otthonra, hogy több száz zeneiskolás továbbra is méltatlan körülmények között tanul. Aki volt már koncerten, ahol a növendékek levegőtlen teremben vizsgáztak; aki hallgatta már végig a Bach-etűdöt a szomszéd teremből beszűrődő harsona-hanggal kísérve; aki tanított már stopperrel, mert át kell adnia a termet és kuncsorgott már portásnál »zongorás« szobáért, tudhatja – aki mindezt nem élte át, elképzelheti –, miért kísérte végig a zeneiskola vezetése az épület felújítását.

Egy napig sem tarthatott az öröm, mert a kultúrharcból békés terepre igyekvő egyetemi közösséget megpróbálta visszarántani a csatatérre a kormánypárti képviselő, amikor brutális balliberális erőszakolást emlegetett. Meg sem említve, hogy társai megszüntették a 155 éves egyetemet, bezárták az Ódry Színpadot, mintegy írmagját is kiirtva az intézménynek. Épp csak sóval nem hintették be a Vas utcát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. február 18. 19:04
Kik, hanyan? 4 kivetellel minde ki atment! Sorolak mar fel magukat! 600 gyerek? Ki ez a buta, aljas venség?
Krupp Skya
2021. február 18. 18:27
Fiala hogy van?
Vakfolt
2021. február 18. 18:19
A fefe egyesület lepacsizta szarfogúval azt, hogy kikúrnak a zeneisisekkel, határtalan lelki nyugalommal fúrták fel a falra a komcsi mondásos falvédőiket, mikor szólt a gazdi, hogy húzzatok már a gecibe, ennek több a kára mint a haszna, és akkor nagy duzzogva eljátszották a nagylelkűt, mert ha gyugyó nem ad pénzt, akkor a zene is elhallgat.. náluk is.
akiaki
2021. február 18. 17:55
a színészek szeretnek olyan teremben tanulni szórakozni próbálni, ahol a szomszédból behallik egy sikoly egy ének egy sírás? hompompola? jajj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!