Egyszerűen mondom

2021. február 23. 11:10

Aki kivesz egy fillért is ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment.

2021. február 23. 11:10
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Édesanyám nem fejezte be a hetedik általános iskolát. Dolgozni állt mosónő anyja mellé. Aztán egész életében két munkahelye volt, ha jól emlékszem. A Pápai Textilgyár nem a legjobban fizető munkahely volt a szakképzetlen segédmunkásnőknek. Édesanyám az volt. Aztán mikor nekem jobban ment már, akkor neki is egy kicsivel. De nem felejtett.

És tudta, mennyibe kerül a csirkefarhát, azt is, hogy hol volt a legolcsóbb a városban. Most 300 forintért is kaphatsz egy kilót. Szóval nagyjából 60 forint a vételárban kifizetett általános forgalmi adó. Azt mindenki fizeti. A te édesanyád is, az enyém is. Ha gazdag, ha szegény.

Egyszerűen mondom: Aki kivesz egy fillért is ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment. És csak azok akarjanak velünk kormányozni, akik nem akarják meglopni az édesanyámat és a hozzá hasonlókat. Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Juliusz48
2021. április 18. 18:20
Én csak olyat láttam, aki a saját anyját is meglopta, amikor vastagon belenyúlt a közösbe és megszerezte azt amit a nép épített fel. Ezzel egyébként saját maga jellemezte önmagát. "Aki kivesz egy fillért is ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment. " és ez a tolvaj mondja "Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak." Remélem előzni is fognak a börtönkapuba, mert nem azoknak kell bent lenniük aki elvégeztek egy munkát, kifizették az ezzel kapcsolatban keletkezett költségeket, (bért, beszállítót, és az adót is) és a kapitalizmusban haszna is marad rajta, hisz ezért teszi. Hanem annak, aki elköltötte a költségvetést, hitellel megfejelve, és a melósnak megszorítást adva béremelés helyett, de amit elért az így fogalmazta meg. "Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?" Vagyis átverték a választóikat, és mi SEMMIT vettünk drágán. Ki nyúlt bele akkor a közösben?
pumuklik
2021. február 24. 11:27
Egyszerűen mondom: lófasz a szádba!
heather
2021. február 24. 10:17
Mit akartál mondani, Ferikém????
Megtalálta
2021. február 24. 08:57
Ez valami elképesztően undorító. A halott édesanyjával politizál, őt használja fel a legújabb, hazug-negédes szösszenetéhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!