Én református magyar vagyok

2021. február 16. 17:01

2021. február 15. és március 31. között népszámlálást tartanak Szlovákiában.

2021. február 16. 17:01
Nagy Csomor András
Facebook

„2021. február 15. és március 31. között népszámlálást tartanak Szlovákiában.

Én a következő két okból vallom magam református magyarnak a népszámláláson:

Egyrészt, az ember nem lehet más, mint ami. Én református magyar vagyok. Ez nem szégyellni, vagy takargatnivaló dolog, épp ellenkezőleg! A minden népnek kijáró tisztelet mellett, büszke vagyok rá, hogy a magyar nemzethez tartozom, hogy részese lehetek e páratlan kultúrának és e több, mint ezer éves történelmi örökségnek.

Másrészt meg kell értenünk, hogy az örökség nem csupán ajándék, hanem felelősség is egyben. Ahogy az életben is, a jó gazdát az különbözteti meg a rossztól, hogy örökségét nem tékozolja el, hanem jó sáfárkodással továbbgyarapítja azt. A felelősség feladatot jelent, most a színvallás feladatát jelenti nemzetünk és kultúránk fenntartása érdekében.

Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy a legjobb lelkiismerete szerint cselekedjen, amikor kitölti a kérdőívet. A »merjünk kicsik lenni« és a »lassítsuk a fogyást« gyámoltalan mentegetőzését bátran cseréljük le a »merjünk magunk lenni« és a »gyarapodjunk« jelszavakra”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 17. 08:53
a jelzőket el kéne hagyni! de ha mindenáron kell!? akkor maximum becsületes magyar légy! mert ha kezdjük, hogy katolikus református netán zsidó? na akkor megint hova jutunk?
Mr. Tommy Lee
2021. február 16. 20:48
Minden szavaddal! Jól beszélsz!
ittésmost
2021. február 16. 19:52
Isten áldjon! Segíts mindennek olyannak lennie, mint amilyen úgyis. (Fodor Ákos)
szarcsi1
2021. február 16. 19:44
Isten áldjon Nagy Csomor András!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!