Az orosz elnök az Európai Unió megosztására használja Orbán Viktort

2021. február 17. 18:43

A kormány nemcsak tettekkel, hanem szavakkal is jelzi, hogy nem szeretne Oroszországgal szemben az EU mellé állni.

2021. február 17. 18:43
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Az orosz elnök az Európai Unió megosztására használja Orbán Viktort – bár ez az állítás senkit nem lep meg, még Putyin korábbi miniszterelnöke, Mihail Kaszjanov is erről beszélt a Válasz Online-nak adott interjújában. Szerinte Putyin az Orbánhoz hasonló bajkeverőkkel »játssza a játékát, hogy megelőzze az Európai Unió Oroszországgal kapcsolatos egyhangú és gyors döntéseit«

Orbán Viktorban pedig tényleg hasznos segítőre talált az orosz elnök: a magyar miniszterelnök a kezdetektől próbálja akadályozni az Ukrajna megtámadása és a Krím-félsziget elfoglalása miatt kivetett szankciókat – hiába hunyt el a háborúban számos kárpátaljai magyar is. Putyinék köszönik azt is, hogy a magyar kormány minden további nélkül beengedi az „orosz kémbanknak” is hívott Nemzetközi Beruházási Bankot, amelyen keresztül így könnyebben mozoghatnak majd Európában az orosz titkosszolgálat.

Emellett a kormány nem csak tettekkel, hanem szavakkal is jelzi, hogy nem szeretne Oroszországgal szemben az EU mellé állni: a magyar diplomáciának például az ég világon semmi problémája nincs az orosz ellenzékiek megmérgezésével, orosz újságírók meggyilkolásával. De a Brüsszellel sokat harcoló miniszterelnök csendben van akkor is, amikor az EU külügyi főképviselőjét próbálja megalázni az orosz külügyminiszter.

Erre a szintre züllött 2021-re Orbán Viktor vezetésével a magyar külpolitika: a maffiaállamot építő, Szovjetuniót visszaállítani akaró, transzatlanti egységet romboló Vlagyimir Putyin hasznos idiótájává.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunviktor25
2021. február 20. 07:28
Fegyőr! Hülye és tajgaszinten sötét vagy. Ülje le, 1-es és láthatóan pocsékba ment az anyatej.
dr Justice
2021. február 19. 10:00
Szakasztott, mint a viccben: .... - Gyanús vagy te vadász! -mondta a medve. - Lehet hogy nem is vadászni jársz ide az erdőbe....
harcimarci
2021. február 18. 18:57
Kapkodni kezdtél Fegyőr. Hadházyt meg Szél Bernit a közélet Stan és Pan párosát veszed be a csipetcsapatodba és kétségbeesetten és egyre hülyébben támadod Orbánt. Feri bekebelezett és éppen emészti pártocskádat. Későn kezdesz rájönni, hogy rád, pártvezetőként egyre kevésbé van szüksége...
Volo
2021. február 18. 16:37
Ez a buzi nagyon buta! A politizáláshoz annyira nem ért, hogy az már fáj! A Momentum megmutatja, hogyan lehet hozzá nem értő hülyékből pártot csinálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!