Az oltás az új migránsügy

2021. február 24. 07:09

Orbán az EU vakcinabeszerzési nehézségeit látva ismerte fel, hogyan lehet ebből választási csodafegyver.

2021. február 24. 07:09
Bauer Tamás
Facebook

„Hetek óta látható, de a hétfői parlamenti ülésen vált a korábbinál egyértelműbbé, hogy az új választási »csodafegyver« az oltás. Ahogy a Charlie-Hebdo merénylet után Orbán azonnal felismerte, hogy hogyan tud a bevándorlás veszélyéből politikai csodafegyvert kovácsolni, most az EU vakcinabeszerzési nehézségeit látva ismerte fel, hogy hogyan lehet ebből is választási csodafegyver. Az EU-val szembeni »szabadságharc«, a keleti önkényuralmakkal való politikai együttműködés mint külpolitikai alapirány logikus következménye az orosz és kínai vakcinák beszerzésére irányuló, hónapok óta tartó törekvés.

Akkor is próbálkoztak ezzel, amikor még nem voltak gondok az EU-s vakcinabeszerzéssel. Amióta ez januárban bekövetkezett, készen áll az új csodafegyver. Hétfőn a parlamentben kikotyogták: arra készülnek, hogy az orosz és különösen a kínai vakcinákkal hónapokkal korábban fogják beoltani az oltást elfogadó magyarokat, és elérni az átoltottság olyan szintjét, amely mellett meg lehet szüntetni a korlátozásokat. Újra teleplakátolhatják az országot: »LEGYŐZTÜK A VÍRUST«. Ezúttal nem az energetikai multiktól, nem a migránsoktól, hanem a vírustól »védték meg« a magyar embereket.

Ki védte meg? Természetesen az Orbán-kormány, a Fidesz, szemben az ellenzékkel, amelyikre a védekezésben »nem lehet számítani«, amely ellenzi az orosz és kínai vakcina alkalmazását.Ne legyen félreértés: igaza volt 2013-ban az egyetlen bátor ellenzéki politikusnak, Gyurcsánynak, aki azzal a mondattal leplezte le a rezsicsökkentés hamisságát, hogy »legyen olcsóbb a madártej, de legalább a habja«. Egyedül maradt ezzel az ellenzékben, a többi ellenzéki párt meghátrált, és próbált rálicitálni a Fidesz rezsicsökkentési ígéreteire. Igaza volt Gyurcsánynak 2015-ben is, amikor azt mondta, hogy Magyarországnak képesnek kell lennie az EU által előírt számú menedékkérő kérelmének elbírálására, és hogy a menekültproblémára csak közös európai megoldás lehetséges. Az ellenzéki pártok többsége a menekültkérdésben nyomban behódolt a Fidesz előtt, a 2018-as választást megelőzően pedig már mindenki a kerítés fenntartása mellett foglalt állást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenebono
2021. február 24. 21:18
Sajnos szerintem Bauer téved. Ebbe belebukhat Orbán. Erőlteti a kínai vakcinát, és mi van ha az EU-ban nem fogadják el az igazolást, és nem tudnak azok utazni, akiket kínaival oltottak. A harag elsöpri a miniszterelnököt.
Cserei
2021. február 24. 20:25
Milyen empatikus ez a rohadék "manikűrös" ivadék, ha nem a saját népéről van szó.
lendvaiildiko
2021. február 24. 17:26
Annak idején Dolfi és a csodafegyverrel hülyítette birka népét. A liberális tehenek nem tanultak Dolfi bukásából. Ki a fene akadályozta meg őket abban, hogy akár február végéig behozatták volna a szent és haladó vakcinákat? Akkor ezek szerint mehetett volna Orbán Viktor és a FIDESZ földvárra, deszkát árulni. Ez a hülye el is árulja, hogy képtelenek választási csodafegyvert készíteni, pedig már volt krumpliszsák, parizer, Szabó Tímea rikácsolása, ostoba Kórozs féle videók, de jaj, elrontották a csodafegyvert és most Viktor kezébe került a csod fegyver. A sok töketlenség közepette a vakcina hiány, illetve a részleges oltás miatt egyre több és újabb mutáns keletkezik, erre meg már nem ad védelmet a Pfizer és hasonló típusú oltás, csak a kínai, no az lesz sz igazi csodafegyver.... Ne feledjük, a kínai oltás a mai vírus teljes fehérjekészletét tartalmazza, a másikak viszont egy fehérjére generálnak immunválaszt.....
Vidėken újrakezdő
2021. február 24. 13:50
Ilyen is ritkán van: Poz: 0 Neg: 177 Tud ez a pali nagyon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!