Állami sarlatánság

2021. február 12. 09:04

A szavahihetőség nem Orbán Viktor erőssége.

2021. február 12. 09:04
Beck Tamás
Népszava

„Bár a szakemberek korán felismerték népélelmezési jelentőségét, a burgonya igencsak nehezen terjedt el a XVIII. századi Európában. Az éhínségektől sújtott köznép gyanakodva fogadta az Amerikából behurcolt haszonnövényt; pláne, hogy egyesek nem ehető gumóját, hanem egyéb részeit fogyasztották el, melyek csakugyan mérgezőek. Ebben a helyzetben a korabeli államférfiak kénytelenek voltak nyilvánosan burgonyát fogyasztani, hogy alattvalóikat meggyőzzék: veszélytelen az újdonsült táplálék az emberre nézve. Törekvéseiket siker koronázta, hiszen a krumpli világszerte alapvető élelmiszerré vált.

Mindenképpen dicséretes, hogy a magyar kormányfő ugyanezen a módon próbálja rávenni hazájának állampolgárait arra, hogy ne féljenek a koronavírus ellen kifejlesztett kínai vakcinától. Csak hát… A szavahihetőség nem Orbán Viktor erőssége, be nem tartott ígéreteivel tele a padlás. Lehet, hogy kamerák előtt adatja be magának az életmentő injekciót, de a külső szemlélő nem tudhatja, a fecskendő vajon tényleg azt a bizonyos első generációs kínai oltóanyagot tartalmazza-e. Megtapasztaltuk már, hogy Orbán nagyon is szívén viseli saját maga testi épségét, másokét ellenben könnyedén kockára veti, ha érdekei úgy kívánják. 2006 őszén, a budapesti puccskísérlet idején elmondta gyújtó hangú beszédét, hogy aztán nagy sietve távozzon a küszöbön álló balhé elől. (Donald Trump ugyancsak ezt az eljárásrendet követte idén januárban a Capitoliumnál.) Kövezzenek meg érte bár, okom van kételkedni ezúttal is «a nemzet miniszterelnökének» őszinteségében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. február 12. 18:34
Bezzeg, aki bevallja, hogy hazudtunk reggel, éjjel, meg este, az az igazmondó juhász.:-)
duroa
2021. február 12. 15:51
Nyomorult rágalmazó senki.
Vakfolt
2021. február 12. 15:08
Ez bűncselekmény, nem? Uszítani és kételyt ébreszteni a járvány kezelői ellen? Ennek a faszinak kéne az ehető gumóit rendesen megcipőzni, úgy percenként 60x, hogy kiégjen a haja.
Vörös Gyuláné
2021. február 12. 14:27
Írja ezt egy megrögzött hazudozó álhíroldal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!