Aki kimarad, az lemarad

2021. február 23. 16:20

Joe Biden az európaiakhoz szól!

2021. február 23. 16:20
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Joe Biden az európaiakhoz szól! – lelkendezett a nyugat-európai liberális sajtó, mielőtt az új amerikai elnök beszédet tartott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia rendhagyó, virtuális rendezvényén, múlt pénteken.

Az uniós intézmények vezetői és az Európai Parlament vezető politikusai egymást taposva méltatták Bident, pedig »a szabad világ vezetője« összességében nem túl tiszteletteljes üzenetet fogalmazott meg arról, hová teszi saját koordinátarendszerében Európát. »Amerika visszatért« – tudatta sokadjára az új elnök, a liberálisok pedig ujjongtak, hogy helyreállt a rend.

Biden szerint a szabadságot meg kell védeni, mert az támadás alatt áll az Egyesült Államokban és Európában is. Ez egyébként mind igaz, bár nem úgy, ahogy ő állítja – nem Donald Trump és a renitens európai szuverenisták akarják kicsavarni a szabadságot és demokráciát a balliberálisok kezéből, hanem fordítva.

A liberális elit érdekeit mindig teperve kiszolgáló Der Spiegel szerint persze Biden pontosan azt a beszédet mondta el, amit sok európai hallani akart, egy olyan Amerikát mutatott meg, amely vállon veregeti Európát, nem pedig követel és bírál. Biden pedig világosan megüzente, hogy Európának ideje igazodnia az amerikai érdekekhez Oroszország és Kína ügyében is. Angela Merkel felszólalásából tanulságosan kitűnt, mi is a helyzet.

Ahogy azt már megszokhattuk, először kritizálták a magyar kormányt, amiért az orosz és a kínai vakcina fontosságáról beszélt, de mára a régiós országok vezetői sorra ismerik el, hogy nincs más megoldás. »Egyfajta vakcina van: az, amelyik gyorsan és hatékonyan meggyógyítja az embereket, és átpolitizálni ezt a kérdést, amikor emberek életéről van szó, felelőtlenség« – Orbán Viktor szavait némi késéssel egyre többen visszhangozzák.Már megint a magyar ellenzék van lemaradva. Várják, hogy Biden vállon veregesse őket”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. február 23. 23:01
Amerika visszatért...szóval megint szuverén országokat fognak szétbaszni az profitért hazug indokok alapján...HURRÁ!
Amerigo
2021. február 23. 19:32
Ronald Reagan váteszi jóslata sajnos beteljesülni látszik. https://www.vilaghelyzete.com/2017/09/ha-fasizmus-valaha-is-megerkezik.html
Takita
2021. február 23. 18:14
Ez még csak a szép szavak szintje. Ám jönnek a problémák. Lényeg ,hogyan lehet Nyugat_Európa energia és nyersanyag igényét Oroszország nélkül biztosítani? Valószínűleg sehogy. Jelenleg pl. az Északi-Áramlat 2.körül áll a bál. Az USA nem akarja, a németek meg úgyis befejezik. Ugyanis nem tehetnek mást. A gázcsapnál meg ott van Putyin. Szóval nem Magyarország az USA elnökének legnagyobb gondja.
olajfa1
2021. február 23. 17:36
A "magyar ellenzék" picit olyan mint az ostoba mama a buta fiával amikor simogatja a fejecskéjét a fiának és mondogatja: "igen Pistike! Nekem akkor is te vagy a legokosabb ha mindenki azt mondja rád hogy hülye vagy"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!