A számok nem hazudnak

2021. február 24. 14:35

Ma az egykori rágalmazók költöztek össze az antiszemita szélsőjobbal.

2021. február 24. 14:35
Weisz Péter
Vendégszerző

A szerző a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke

 

A matematika mérhető tudomány. Két fogalma a végtelen és a megszámlálható számosság. Végtelen a polgári kormány ellen összeállt keverék koalíció gyűlölete és a kormányt kirekesztéssel vádolók rágalomhadjárata. Megszámlálható és sorba állítható a viselkedésük ellentmondása.

Évekkel ezelőtt a polgári kormány által támogatott Zsidó Világkongresszus budapesti ülése kapcsán megrágalmazták a kormányt, hogy összekacsint az antiszemita szélsőjobbal. Ma az egykori rágalmazók költöztek össze az antiszemita szélsőjobbal.

Vallom: Európában egyedülálló módon hazánkban békében élhet és fejlődhet a zsidó kultúra, szabadon gyakorolható a zsidó vallás, miközben az unió nyugati államaiból menekülnek a zsidók.

A borsodi időközi választás bizonyította, mi várható a keverék koalíciótól.

Szerencsére a polgárok nem kértek a zsidózásból és cigányozásból.

Mindenki tudja rólam, hogy zsidóként erősen kötődöm a vallásomhoz, és Izraelhez, mely országot a magyar polgári kormány barátjának tekint. Magyarország a hazám, Izrael a szerelmem. Radnóti Nem tudhatom és Szép Ernő Imádság című versei a lámpásaim, az én igazodási pontjaim. Egy polgári gondolkodású magyar biztosan nem árulja el sem a hazáját, sem a szerelmét.

Nem hiszek az Európai Egyesült Államokban, de hiszek a nemzeti önrendelkezésben, hiszek az önálló magyar nemzetben, hiszek Márai, Pilinszky nyelvében. Zsidóként büszke vagyok arra, hogy Magyarország azon kevés országok egyike Európában, ahol zsidó vagy cigány ember biztonságban, szabadon megélheti identitását. A nemzet sokszínűségét és befogadó érzését történelmünk során olyan zsidó emberek erősítették, mint Teller Ede, Wigner Jenő, Molnár Ferenc, vagy cigányként Bihari János, Dankó Pista, Péli Tamás, Pege Aladár, Cziffra György munkássága.

Magyar zsidóként Tusványoson, a patriotizmusról és a hazaszeretetről volt módom előadást tartani, ezért is esik rosszul, hogy ma, a politikai palettán oly nyitottnak, befogadónak, európainak valló mix koalíció képviselői

nem állnak ki olyan értékek mellett, mint a magyar oktatás Erdélyben vagy Kárpátalján. Sőt.

Rossz emlékeket idéző módon raknak ki cigányzenekarokat próbahelyükről, mondanak fel szerződést indokolatlan módon Európa egyetlen zsidó tévéjével Erzsébetvárosban, nemtelen támadásokat kezdeményeznek a hazájuk ellen, Jourová- és Sargentini-jelentésekbe burkolva. A baloldali politikai diktatúra cseppet sem jelképes megvalósítója, Erzsébetváros polgármestere nem először tesz tanúbizonyságot tetteivel arról, hogyan kell méltónak lenni a megszokott és elvárt politikai dealhez. A keresztényellenes, az egyneműek kapcsolatát támogató nyilatkozata után én is véleményt alkottam. Kiindulási pontom az az isteni parancs, hogy „sokasodjatok, szaporodjatok és töltsétek be a földet!” Mindehhez elengedhetetlen a férfi és a nő – és Isten akarata.

Gyöngyösön élőként tudnék neki ajánlani egy jobb, tisztább és biztosabb igazodási pontot: egy olyan nagytekintélyű gyógyító személyét, kinek nevét mind a mai napig tisztelettel emlegetik az általa meggyógyított, megmentett emberek, köztük zsidók, cigányok, és azok leszármazottai: Dr. Niedermüller Ferenc főorvos.

Az alma és a fája: és a nagy távolság!

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. február 24. 19:58
Ehhez nincs mit hozzátenni.
pemete jakab
2021. február 24. 19:56
"A számok nem hazudnak" Arra ott vannak a politikusok.
szürkeSzarvas
2021. február 24. 18:51
Józsidó! Barankovicsos! Miért nem ő van a munkaruhával szélhámoskodó Heisler helyén?
Türelem
2021. február 24. 18:28
Kedves Péter! Már ideje volt megszólalnod, eddig is vonatkozási pont voltál számomra, a hazájukat szerető, minden más vallást, felekezetet, embert tisztelő zsidók számára. Naponta kellene ezt tenned, az ország, a nemzet, a magyarság, a zsidóság megmaradása érdekében. 22-ben nagy szükség lesz a józanul gondolkodó zsidóság támogatására a jelenlegi normalitás megtartásához. A teljes káosz elkerülése, , a zsidó gyilkos muszlimok betelepítésének, a balliberális anarchiának, a zsidó-náci koalíció győzelmének megakadályozása érdekében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!