A sor végén

2021. február 09. 07:11

A magyar állam a végtelenségig gyenge és cselekvésképtelen.

2021. február 09. 07:11
Friss Róbert
Népszava

„Olyan már előfordult, hogy a valóság cáfolta a NER elbeszélését, de az alighanem példátlan a rendszer tízéves történetében, hogy magát a kormányfőt cáfolja egyik minisztériuma. Orbán Viktor pénteken az Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján közölte: »Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be –, ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.«

Ez volna a kormányfő olvasatában a szabad vakcinaválasztás. A valóságban a bosszú, mert nincs elég hitelesített vakcina. Aztán az ATV híradója megkereste az emberminisztériumot, de a tárca szerint nem úgy néz ki a protokoll, ahogyan a kormányfő vázolta: »Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést.«

Történetesen megértőek vagyunk a miniszterelnökkel, látjuk, hogy hidegvérrel akarja kezelni a járvány  bonyolult hatásait, amelyek fenekestől felforgatták nemcsak az országot, hanem a civilizációt. Csak nem sikerül. A pandémia nyomán sokan arra jutottak, hogy az erős egyszemélyi hatalom hatékonyságban felülírja a demokrácia lassú döntési mechanizmusait. Mi pedig arra, hogy a közösséget – a közjót – szolgáló, tiszta egyértelműséggel beszélő, erős állam nélkülözhetetlen. A magyar állam viszont a végtelenségig gyenge és cselekvésképtelen.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. február 09. 19:02
Szóval mégse vagyunk diktatúra? Akkor mindenki felkötheti magát, aki azt állította. Így méltányos.
Da Vinci
2021. február 09. 14:19
Fris! Ti tényleg elhiszitek, hogy ezt a sok balgaságot a saját szavazóitok benyalják????? Nem így van, csaxólok!!! Kurva nagyot fog nektek visszaütni ez a szaros bumerángotok!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 09. 14:09
Eddig arról beszéltél Robi bácsi, hogy itt illiberális autokrata egyszemélyi rendeleti kormányzás folyik vasakarattal ellentmondást nem tűrőn. Akkor most, hogy?
nyugalom
2021. február 09. 13:37
A barmok kozott ez a frisssss volt a legnagyobb, ezert főszarkasztó lett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!