A kőbányás ember fiai

2021. február 25. 07:16

Egy igazi Jókai-rajongó Olvasó soha nem rakna kutyaszart Tóth Krisztina postaládájába, dixi.

2021. február 25. 07:16
Kácsor Zsolt
Népszava

„Egy igazi Jókai-rajongó Olvasó soha nem rakna kutyaszart Tóth Krisztina költő, prózaíró postaládájába, dixi. Ez nem áll össze. Egy magyar nábob, amint kutyaszaros borítékkal a kezében settenkedik egy lépcsőházban, és Tóth Krisztina harmatos levelesládáját keresi egy hajnali órán? Egy arany ember, akinek szívében kimondhatatlan szenvedéllyel zúg a bosszúállás szele, hogy e vihar a későbbiekben prózai kutyaszar formájában csapódjon le Tóth Krisztinán? Egy megkésett Baradlay Jenő, ki életét áldozza egy kutyaszaros boríték kézbesítésének szent ügyéért?

Legalábbis nehéz elképzelni egy tisztességes, becsületes Olvasót, aki lerakja kezéből a Fekete gyémántokat, hosszan eltűnődik rajta, hogy ment-e a világ a könyvek által elébb, s mielőtt hozzáfogna Az arany emberhez, még lesiet az utcára kutyaszarért. Aztán beteszi egy borítékba, kalligrafikus betűkkel ráírja, hogy Tóth Krisztina, majd a küldeményt házhoz viszi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2021. február 27. 15:31
Ez meg se történt. A Jókai révén hírhedtté vált írónő azt kérte, hogy ne tegyenek kutyaszart a postaládájába. Ez lett lefordítva úgy, hogy valaki kutyaszart tett a postaládájába. Béla nem lopta el a kabátot = Béla kabátlopási ügybe keveredett típusú jelentésátalakítás történt.
nebulo15
2021. február 27. 10:25
Avagy az egész kutyaszaros történet nem több mint a komcsik által kedvelt "önbetöréses ügylet", hogy tudjanak sírni, picsogni...... (Magyarán Tóth Kriszta tette a postaládába a kutyaszart!!)
anna bolena
2021. február 25. 19:59
"mielőtt hozzáfogna Az arany emberhez, még lesiet az utcára kutyaszarért. " Ugyan már miért sietne? Nem kell félnie, h eltakarítják a kutyaszart, mielőtt kiérne az utcára. Amióta karigeriék uralják a várost, annyi a kutyagumi, h válogatni lehet belőle.
tevevanegypupu
2021. február 25. 17:19
Hogyhogy a mai modern nőrpoblémával foglalkozó Karafiáth Orsolya hallgat és nem védi meg Tóth Krisztinát..a Nők Lapjából már több kollégája megtette..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!