A baloldal nem tudna kormányozni

2021. február 25. 10:12

Orbán Viktor vezetésével olyan pártszövetség jött létre, amely bizonyította: egymás után többször is tud győzni. Interjú.

2021. február 25. 10:12
Boross Péter
Magyar Nemzet

Bár az utódok nem felelősek szüleik, nagyszüleik vétkeiért, az ismert mondás szerint nem esik messze az alma a fájától. A hetvenöt évvel ezelőtti történéseknek milyen tanulságuk, üzenetük van ma, amikor összeállt az új baloldali blokk a Gyurcsány-párt vezetésével?

 Az akkori és a mai baloldal között annyi a különbség, hogy régen sem volt teljes egyetértés, de olyan egyértelmű kommunista uralom volt, hogy a többiek már a kezdetben sem nagyon mertek ugrálni. És ha meg is tették néha, hamarosan börtönbe kerültek vagy menekülni kényszerültek. De akkor is éppúgy gyenge, kormányképtelen személyekkel volt tele a Baloldali Blokk, mint a mostani. Ma sincsenek kormányzati szerepkörre alkalmas embereik. A legtöbben azért léptek be ebbe a társaságba, hogy képviselői mandátumot kapjanak. A Jobbiktól az LMP-ig meg a Párbeszédig, esélyük se lenne önálló pártlistán bejutni a parlamentbe, így viszont pár ember kaphat befutó helyet a közös listán.

Ezek nem pártok, nincs országos lefedettségű szervezetük, tagságuk, s most már a szocialisták is ide tartoznak. Az elvtelenség és a hatalomvágy hasonló, de annyi különbség van, hogy most akkora fokú félelem nincs, mint hetvenöt éve volt, Gyurcsány Ferenc ugyan uralja a mezőnyt, de nincs olyan eszköztára, mint Rákosiéknak volt. Ha véletlenül győznének, egyből összeugranának, és nem tudnának kormányozni. Mint az Antall-kormány tagja elég jól tudom, milyen nehéz feladat és szerepkör a kormányzati munka, amit ilyen dilettánsok, akik az új baloldali blokkban összeálltak, nem volnának képesek betölteni.

Ma azonban szerencsére nincsenek hazánkban megszálló csapatok, és az erőszakszervezetek sincsenek a baloldal kezében.

Én mégis aggódom, mert új helyzet adódott. Ma más, sokkal nagyobb a kommunikáció – különösen a televíziók és a közösségi média – szerepe és befolyása. A kommunikáció nagymértékben baloldali kézben van, és ezt a baloldalt támogatja az Egyesült Államok és az Európai Unió meghatározó része is. Ez az elvtelen és alkalmatlan baloldal ma úgy támaszkodik a Nyugat támogatására, ahogy elődei hetvenöt évvel ezelőtt Sztálinékéra, ezért azt kell mondanom, a labancok nem voltak olyan nemzetárulók, mint amilyen a jelenlegi destruktív baloldal a maga torz összetételében. Különösen Budapest veszélyes, ahol az emberek képesek voltak egy hozzáértő, komoly szakember helyett egy amatőr pozőrt választani főpolgármesternek. De bízom a vidék józanságában, mert mintha ott kevesebben és kevesebbet néznének rossz tévéket és internetes oldalakat.

A mostani nemzeti-keresztény jobboldal ön szerint egységesebb, erősebb és felkészültebb, mint az 1945-46-os kisgazdapárt volt?

Az elmúlt tíz év megmutatta, hogy a Fidesz és KDNP kormányzati szerepkörre érett, nemzeti-keresztény töltésű politikai irányultságot képvisel. Orbán Viktor vezetésével olyan pártszövetség jött létre, amely bizonyította: egymás után többször is tud győzni és kormányozni, még erős belső és külső ellenszélben is. Az elmúlt évtizednek eredményes gazdaságpolitika mellett ez a legfontosabb politikai teljesítménye, és ez alapot ad a bizakodásra, hogy a jövő tavaszi választás után is folytatódhat ez a kormányzás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. február 26. 18:20
Tudnak kormányozni. Ne hülyítsük magunkat. Lásd Budapest, Szeged, Miskolc, Ózd, Eger stb. Úgy. Ahogy a választóiknak megfelel. Karigerit most is megválasztanák.
tolan
2021. február 26. 09:12
A monogramok alapján kettő embert tudtam beazonosítani: Für Lajost és Almássy Kornélt. Für Lajos nem hinném, hogy mondott volna ilyesmit! Bokros pedig Dávid Ibolya találmánya volt, mert szegény minden áron be akart volna még kerülni a parlamentbe! Bokros személye miatt akkora volt az elégedetlenség az MDF-ben, hogy inkább tömegével szavaztak a Fideszre! Dávidnak ez az utolsó és elhibázott akciója vitte padlóra az MDF-et! Boross, fegyelmezett ember lévén, ugyanakkor nem akart konfliktust Dáviddal, mert a kampány kezdetén voltunk! Aztán mit gondol, hogy Orbán elviselte volna Borosst tanácsadóként (már ha annyit ártott volna a Fidesznek), és mind a mai napig is még így tekint rá! Maga, galancza, hülyeségeket beszél! Attól tartok, hogy maga egy egyszerű újságolvasó, és mint ilyen ebből vezet le téves következtetéseket!
Robur
2021. február 26. 00:22
Né már. A seggnyaló bagoly.
tolan
2021. február 25. 20:55
MayorAnna egy totális hülye! Nem mindenki volt kommunista, sem a szálloda-, sem a vendéglátóiparban! Ha MayorAnna egy kalap alá akarja venni az egész népet, akkor még hülyébb, mert ez tízmillió kommunistát feltételez! Személyesen ismerem Boross Pétert, az itt megszólaló sokkal ellentétben! Mi sem állt messzebb tőle mint a kommunizmus, a kommunista eszmék! Csak annyit mondok: egy jóra való ember! Sokaknak szerzett munkát a szörnyűségek idején! Ez egy nagyon tanulságos beszélgetés, mindenki számítson arra, hogy ez, amiről Boross beszél, be fog következni. Senkinek ne legyen egy szemernyi kétsége sem! Ha a hatalom közelébe kerül a baloldal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!