4 napos munkahét 2030-ra!

2021. február 23. 16:05

A nyolcórás munkaidő a kizsákmányoló ipari forradalom idejében igazi vívmánynak számított, de ezt mára bőven meghaladtuk.

2021. február 23. 16:05
Donáth Anna
Facebook

„Rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség, hogy felépítsük az új Magyarországot! Erről szól az előválaszáson a Momentum miniszterenök-jelöltjeként induló Fekete-Győr András Új Magyarország terve.

Újra kell gondolnunk a munkához való viszonyunkat a 21. században. Nem igaz, hogy a munka mennyisége önmagában érték. Rengeteg családos embert, apákat és anyákat, gyermeküket egyedül nevelő szülőt ismerek, akik még a másodállásuk mellé is bepréselnek valamit, hogy a hónap végén is legyen mit ennie a gyereküknek, és a rezsivel se maradjanak el.

Mi olyan emberséges országot építünk, ahol a munka egyre nagyobb része modernizálható, nincs szükség ugyanis arra, hogy a munka rabjai legyünk, hogy beleszakadjunk a napi robotba. Olyan igazságos országot építünk, ahol 1 állásban, 8 órában és heti 4 napban is méltányos fizetést kapnak majd az emberek. Ez mind elérhető, ha eldöntjük: többé nem összeszerelő üzemként tekintünk hazánkra, hanem feltaláló műhelyként. Ne csak az legyen a termékeinken, hogy Magyarországon készült, de az is, Magyarországon feltalált. Helyünk van a tervezőasztalnál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. május 26. 14:38
Ez is olyan mint az EUs minimalber, nem az aminek mondjatok Ma is van olyan ember, aki 10 orat dolgozik, hetente es jobban el, mint mas aki 80 orat dolgozik Ebbe az allam csak ne ugasson bele, ha kerhetnem. A munkaltatoval mindenki ugy egyezik meg ahogy akar, de egyreszt nyugaton van ahol mar most is 35 oras a standard munkahet, masreszt igy eleg nehez lesz versenyezni Kinaval. Semmikepp nem olyan tema, ami nemi valasztasi hazudozasnal tobbet jelent.
pemete jakab
2021. február 24. 16:16
"4 napos munkahét 2030-ra!" Viszont a politikusok ezt magukra nem tekintik érvényesnek, ők ma is a hét hét napján dolgoznak, hisz például amikor meccsen vannak, azt is munkaidőnek számolják el. Ráadásul ez egzisztenciálisan is rosszul érintené őket, hisz a korrupciónak a hét minden napján pörögnie kell. És hogy ez ne változzon, abban sikeresen közreműködnek a választók.
szodabár
2021. február 24. 13:43
A tornaszobáról bezzeg nincs véleményed, te sunyi idióta zsidó liba!
Mahavira
2021. február 24. 11:14
Kedves Anna! Egyelőre koncentrálj a beígért alapjövedelemre! Már az bevezetné a fele országnak a heti nulla munkanapot : - )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!