Tüntetések, halottak

2021. január 12. 14:50

Mind a négyen erőszakos cselekmények áldozatai, haláluk szomorú és szégyenteljes. A négy eset és a négy ember között nincs különbség.

2021. január 12. 14:50
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

 Egyikük egy visszaeső bűnöző, aki az elmúlt két évtizedben nagyjából börtönből börtönbe járt. A köztes időben többek között fegyveres rablásokat követett el, egyik alkalommal egy terhes nő otthonába betörve, a hasához fogott fegyverrel rabolta ki őt. A halálos adag háromszorosának megfelelő fentanil volt a szervezetében, amikor egy rendőri intézkedés során életét vesztette. Másikuk a légierőben 14 évet szolgált veterán katona, feleség és anyuka. Egy politikai demonstráció során egy rendőr nyakon lőtte és belehalt a sérülésbe.

Egyikük neve azonnal körbejárta a médiát, nemzeti hősnek kiáltották ki, a halála miatti felháborodás országos szintű tüntetéseket robbantott ki, milliók cserélték világszerte feketére a profilképüket az iránta viselt szolidaritás jeleként. Másikukról a média síri csendben hallgat, rosszabb esetben belföldi terroristának nevezi. Nem égetnek fel városokat a halála miatt, nem lesz a neve trend a Twitteren. Nem lelnek új gazdára cipők, táskák és lapostévék ezrei amiatt, hogy ő nincs már köztünk.

Vajon melyikük melyik? Melyikükkel volt/van tele a magyar »független« sajtó (is)? Melyikük bűneit relativizálják, és melyikükét nagyítják fel a »demokrata« politikusok? Melyikük halálát siratják és melyikükét nevezik megérdemeltnek a Facebook-huszárok? George Floyd és… valószínűleg a másik nevet a legtöbben még csak nem is hallották, segítek: Ashli Babbitt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2021. január 12. 20:58
#jesuisashlibabbit
I.E.D.
2021. január 12. 20:46
Timothy McVeigh is veterán volt.... Lee Harvey Oswald szintén...
u.cserkész
2021. január 12. 17:32
"Majd, ha kifárad az éj, s hazug álmok papjai szűnnek.." Addig még lesz néhány érthetetlen cselekedet, ha már egyszer kijött az őrület a palackból.
fogas paduc
2021. január 12. 17:04
A felvétel szerint elég messziről lőtte le, a rendőr nem volt veszélyben, viszont egy lövéssel többeket is megölhetett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!