Transzba esett Bidentől a honi ellenzék

2021. január 27. 16:47

Elsősorban az Orbán-kormány eltakarítását várják, méghozzá sokkal hatékonyabban, mint az Obama alatt történt.

2021. január 27. 16:47
Aristo
aristo.pestisracok.hu

„A minap beiktatták az USA 46. elnökét, bizonyos Joe Bident. A meghitt, családias hangulatú ünnepségen részt vett huszonötezer katona, pár ezer titkosrendőr és néhány száz meghívott. A rendezvényen az elnöktől egy »Szép, egyszerű és igaz beszédet hallottunk…«, ahogyan KariGeri nevezte. Végül is ő csak tudja, hogy milyen is az. Nagy nap volt ez a hazai balliberális elit életében is, hiszen egyszerre szabadultak meg Trump elnöktől és ugyanakkor jutottak el a mennyek országába is. Hő imáik immár meghallgatásra találtak és eljött a megváltó.

Nemcsak a honi ellenzék, hanem szinte az egész EU is transzba esett. Ők a kedvenc elmebajaik beteljesítését várják az új elnöktől, mindenekelőtt a klímával kapcsolatban. Úgy vélik, hogy Bidennel kart karba öltve legyőzik végre a gonosz szén-dioxidot és a szép jövő elől elhárul minden akadály. Ja, és természetesen ők is azt várják tőle, hogy megregulázza Lengyelországot és Magyarországot, ha már nekik nem megy. Elvégre úgy van megbeszélve, hogy katonai eszközöket csak az USA alkalmazhat; bárki más teszi azt, az maga a legsötétebb diktatúra. Úgyhogy most mindannyian csókoltatják az új elnököt és reménykedve tekintenek rá.

Mindenesetre a honi ellenzék dicshimnuszai az egekbe csaptak. Csak néhányat idéznék közülük:

   »Nem túlzás azt mondanunk, hogy a mai nappal az egész bolygó megkönnyebbülhetett.«

Szél Bertalan

    »Véget ért a Trump-korszak – Bidennel az EU közösen küzdhet a keleti diktatúrák ellen.«

Donáth Anna

    »Az igazság győzött a hazugság felett – Joe Biden az Egyesült Államok következő elnöke.«

Fekete-Győr András

Lelkük mindenesetre már szárnyal és előre látják mindazon jótéteményeket, melyekkel majd a Biden-adminisztráció elhalmozza őket. Elsősorban természetesen az Orbán-kormány eltakarítását várják, méghozzá sokkal hatékonyabban, mint az Obama alatt történt, abba ugyanis nem bukott bele. Lelkük mélyén tulajdonképpen már a bombázókat várják, mint annak előtte a baráti tankok dübörgését, mellyel a szabadság boldog kora köszöntött be. Nekik. És hát miért is ne? Biden már két napja elnök és még nem indított egyetlen háborút sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2021. január 28. 10:48
Csak a slim fittjétől.
mokány
2021. január 28. 06:58
Kik is foglalták el a Kapítóliumot ?
mokány
2021. január 28. 06:34
Csaló- köz, az USA új neve.
mokány
2021. január 28. 06:27
A Biden kormány , az ellenzékét rágalmazza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!