Tényleg ezt mondta a magyar miniszterelnök és tényleg ebben a vadkeleti stílusban

2021. január 03. 21:37

Ez így teljesen, minden ízében vállalhatatlan.

2021. január 03. 21:37
Szél Bernadett
Facebook

„Még a sokat próbált ellenzéki füleimnek is abszurd volt, amit Orbán a mai interjújában megengedett magának. Mutatok egy részt: “Egyébként mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja: Pfizer, azt hiszem így kell mondani. De az valójában egy magyar vakcina. Ugye egy német prof is benne van ebben a dologban, a kutatásban, vagy a kutatás irányításában, de a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban, vagy a kutatás irányításában. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam." Meghallgattam, tényleg ezt mondta a magyar miniszterelnök és tényleg ebben a vadkeleti stílusban. Persze ez nem kormányfői interjú volt, hanem egy propagandaműsor, ahol a főszereplő szerint minden szép, vagy mindjárt az lesz, a gazdaság perceken belül szárnyalni fog, és mi majd eldönthetjük, nyugati vagy keleti oltást akarunk, és egyébként is a nyugati is magyar, és így tovább.

Egy olyan országban, ahol a második hullám tragikus pusztítást okozott és okoz, emberéletekben és egzisztenciákban egyaránt, és aminek még egyáltalán nincs vége, ahol a mai napig egy épkézláb oltási tervet sem tudnak letenni az asztalra, csak egy nihilista, a valósággal való kapcsolatát teljesen elveszített és/vagy más embereket teljesen gondolkodásra képteleneknek tartó politikus bír ilyeneket mondani. Nem tudom, melyik a rosszabb, de egy biztos: olyan kormányt akarunk, ahol az emberek egészsége az első helyen áll, az első ember pedig képes vállalható stílusban beszélni hozzánk a valóságról. Mert ez így teljesen, minden ízében vállalhatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. január 04. 16:44
Az asszonyság kifejezés úriasszonyt, tiszteletre méltó hölgyet jelent, de az idegbeteg cédák már csak a makogást értik és maguk is főleg röfögnek és vonyítanak.
Cséfy
2021. január 04. 15:36
--
1000bocs
2021. január 04. 13:39
Azt a fodrászt sürgősen el kell küldeni, akiezt a fejet csinálta Szélberninek. A szövegírója pedig ugyanaz volt mint az összes többi ellenzékinek ma. Mindannyian egyéniségek vagytok....
tothpal
2021. január 04. 13:06
Hát ez valóban nem "lipótvárosi" stílus... Az "asszonyság" a magyar nyelvjárásokban MÉLTÓSÁG... - Egy ogy-képviselőnek illenék ismerni a magyar nyelvet.... Bár ez valóban nem a budapesti "belváros" kifejezése...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!