Szivárvány

2021. január 07. 12:27

Egyetlen lehetőségük maradt: a választás előtti koalíció.

2021. január 07. 12:27
Friss Róbert
Népszava

„Hat ellenzéki pártelnök kedden megállapodott a közös kormányzás alapelveiről. Abban a Házban, amelyet 2022-ben vissza kell foglalniuk a nemzetnek a regnáló hatalomtól, mert az díszletet csinált a demokrácia otthonából. A Szivárványkoalíció a IV. Köztársaságért szövetkezett. Lássuk: azt a politikai helyzetet, amely egy táborba kényszerítette az ellenzéket, a NER maga hozta létre, amikor egy zászló alá terelte saját jobboldali híveit, az egyfordulós választással pedig lehetetlenné tette, hogy a társadalom sokszínűségét tükröző pártok győzelemre esélyes koalíciót köthessenek a két forduló között. Egyetlen lehetőségük maradt: a választás előtti koalíció.

Egyszerű hatalomtechnikai egyezség – nyafog erre a kormánypárti elemző. Az is. Mi más lehetne? Hatalomtechnikai kényszer, amelyet a Fidesz pancsolt, de amely halálos lehet rá nézve. Mert ez az egyetlen lehetőség, hogy a NER-t békés eszközökkel – választásokon – leváltsák. A neheze most jön. A szivárvány egyetlen színének sem szabad ugyanis megfakulnia, mert akkor a NER a nemzet nyakán ücsöröghet az orbáni terv szerint még évtizedekig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2021. január 08. 11:32
Hé parasztok ezeknek egyetlen vágya hogy megszerezzék a magyarok pénzét itt van élő példa Budapest a szellemi fogyatékosnak ötven tanácsadója van és még sorolhatnám és még is a mindennapi emberkék csak hogy ki nem nyalják a Bp. vezér seggét!!!!!r
Box Hill
2021. január 07. 19:58
A választékszűkítés eleve kommunista sajátosság. Mindenféle autód lehet, amennyiben az Trabant.
zakar zoltán béla
2021. január 07. 19:14
rusnya
01234567890
2021. január 07. 15:43
Egyetlen lehetőségük maradt: a választás előtti koalíció." Nem maradt semmi, a fidernyákok 2022-ben nem adják át a hatalmat, akkor sem ha elvesztették a választásokat, erre az eshetőségre is fel kell készülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!