Nyílt levél Varga Mihály Pénzügyminiszter Úrnak!

2021. január 29. 19:39

Ne tűrje tovább, hogy Orbán és Matolcsy szabadon garázdálkodjanak a magyar emberek vagyonával, a közvagyonnal!

2021. január 29. 19:39
Potocskáné Kőrösi Anita
Facebook

„Nyílt levél Varga Mihály Pénzügyminiszter Úrnak!

Ne hagyja magát Miniszter Úr! Ne tűrje tovább, hogy Orbán és Matolcsy szabadon garázdálkodjanak a magyar emberek vagyonával, a közvagyonnal!

Az államadósság és a költségvetési hiány soha nem látott mértéket öltött, a magyar emberek egyre jobban eladósodnak. Hazánk gazdasági mutatói az európai viszonyokat is figyelembe véve folyamatosan romlanak. Az Állami Számvevőszék, a Központi Ügyészség már évekkel ezelőtt elvesztette függetlenségét, az önkormányzatokat pártutasításra már kivéreztették és hol van még a vége?!?

Ön is tudja, hogy mindezt már nem lehet a pandémiára fogni, tovább nem lehet elbagatellizálni a gazdasági válságot. Bármi áron meg kell őrizni a még megmaradt közvagyont és a pénzügyi tárca méltóságát. A Matolcsyék által kreált gazdasági modell megbukott, a Szingapúri gazdasági modell Magyarországra nem konvertálható. A lassan minden szektort elérő állami központosítás, centralizáció megöli a piaci versenyt, a szabad piacgazdaságot. Ezt Ön is látja, nem lehet kérdés.

Érthető, hogy egyre nehezebben tudja lenyelni Orbán és Matolcsy pénzügyi manővereit. Ön is tisztában van a számok, statisztikák mögé elbújtatott valós helyzettel. Az államadósság a GDP 65,4%-áról 80,2%-ra emelkedett, a költségvetési hiány a tervezett 391 milliárd forintról 5548 milliárd forintra nőtt.

Jutott pénz a kormányközeli alapítványoknak, a lekötelezett oligarchák szállodáinak fejlesztésére, soha meg nem térülő luxusberuházásokra, közben a családi mikro- és kisvállalkozások sorra jelentenek csődöt, mert elfogytak a tartalékaik. Hazánk súlyos pénzügyi problémákkal küzd, amit Ön próbál ugyan kezelni, de láthatóan a szakmai javaslatait felülírják a miniszterelnök pártpolitikai céljai.

Ne hagyja, hogy a Pénzügyminisztériumra hárítsák a teljes felelősséget! Ön egy jó szakember, jó meglátásokkal, türelemmel, de álljon ki magáért és a tárcája mellett és ne legyen tovább az Orbán-rendszer kiszolgálója. Szabjon mielőbb gátat a hasztalan, értelmetlen és felelőtlen kormányzati pénzszórásoknak!

Tudja Ön is, ha tovább folytatódik a pénzügyi bizonytalanság és a hazardírozás, sem Ön, sem a tárcája, sem pedig Matolcsy MNB-je nem fogja tudni megakadályozni Magyarország pénzügyi összeomlását!

Cselekedjen mielőbb!

Független, felelős Pénzügyminisztériumot!

Tisztelettel:

Potocskáné Kőrösi Anita

közgazdász, országgyűlési képviselő

Siófok, 2021. január 27.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. január 31. 12:03
Persze, le kell váltani Orbánt, Matolcsyt, Szijjártót, Varga Juditot stb. (Meg nem lehet a gyereket megkeresztelni...) Azonnal rohanunk leváltani..... Éhes disznó makkal álmodik. Szeretnétek mi? Ilyen hülyének néztek minket? Köszi, majd a választáskor gondolunk rátok...
gxcapril
2021. január 31. 10:34
Biztos vagy benne? Nagyon rusnya ez a némber. https://olkt.net/potocskane-korosi-anita-a-jobbik-immaron-nyolcadik-alkalommal-nyujt-be-torvenyjavaslatot-az-allatkinzas-ellen/
Bakandri
2021. január 31. 08:07
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga Kedves Patocskáné javaslom a linken szereplö adatok tanulmányozását. Egyébként nem mindegy hogy miben van az az államadósság. 2016-tól nincs IMF adósság.
Berecskereki
2021. január 31. 07:34
A posztban írtak: üres duma, vaker, rizsa, sóder. A szakképzettséghez kapcsolódó bizonyítványok csak akkor értékesek, ha tudás is van mögötte. Ebben a posztban a leírtak azonban nem támasztják ez utóbbit alá. Arról már nem is szólva, állítások tömkelege hangzik el, de egyetlen mondat sem nevezhető szakmai érvnek. 2006 évben nem volt világjárvány, világgazdasági válság sem volt, a legfőbb gazdasági mutatók Magyarországon mégis a béka hátsója alatt volt. A költségvetési hiány 9,2 % volt – várhatóan 2020 évben is ekörül alakul - és amennyiben nem lettek volna külső javító tényezők meghaladta volna a 11 %-ot. A foglalkoztatás 50,9 %, jelenleg 70 % felett van. Ez utóbbinál pedig senki ne jöjjön azzal, hogy a KSH milyen módszert alkalmaz, mert ugyanazt a módszert alkalmazza, amit a 2006-os adatoknál és így összehasonlítható. Közgazdászként elfeledkezik arról, hogy vannak esetek amikor a közpénz elveszti pénz jellegét és tárgyiasul vagyonban, ami lehet állami- és magánvagyon. Magánvagyon lesz belőle, amikor az állami támogatásokat a vállalkozások, szolgáltatások kapják. Ez pedig nemcsak akkor van így, ha Mészáros Lőrinc vállalkozása kapja, hanem miden esetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!