Minden színházat szeretek, csak az unalmas színházat nem

2021. január 24. 15:21

Az én megbízatásom június 30-ig tart, és úgy döntöttem, nem pályázom meg újra a színházigazgatói posztot. Interjú.

2021. január 24. 15:21
Balázs Péter
Origo

„Lesz majd egy új, kedves igazgató, aki tovább viszi a társulatot. Addig viszont nekem még sok dolgom van. Amint már említettem, rendezek egy darabot, amelyet márciusban bemutatunk. Ezenkívül színészeket szerződtetek – ugyanis vétek lenne egy ilyen kiváló társulatot megbontani. Két új egyetemistával is bővült a színházunk társulata. Amikor kiválasztottam őket, tudtam, hogy végtelenül tehetségesek. Ha szorgalom is párosul ehhez a tehetséghez, kiváló színészek válhatnak belőlük.

A jövő évi műsortervet is elkészítettem. Szeretném az István, a királlyal indítani az évadot 2021 szeptemberében. Az évadban talán Csehovtól a Három nővért is láthatják a nézők, és úgy gondolom, a Csárdáskirálynőt is bemutatjuk. Tartalmas, sokszínű, élvezetes, szórakoztató, katartikus műsortervet szeretnék – ami az én színházamat jellemezte tizennégy éven át. Tudom, hogy akik utánam jönnek majd, ugyanúgy mindent megtesznek a színházért. Az is meglehet, hogy másfajta színházat képzelnek majd el. De azt vallom, amit Molnár Ferenc is mondott: minden színházat szeretek, csak az unalmas színházat nem."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2021. január 24. 22:09
Nem jó érzéssel olvasom ezt a részletet. Nem lehet, hogy a szolnoki polgérmester ugyan a miénk, de a közgyűlés többségét elvitte a moslék, és ezen bukna a hosszabbítás?
elmoraan
2021. január 24. 20:02
"Balázs Péter vagyok, színész. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - 2006, Kossuth tér Nem felejtjük ám el. :)
tevevanegypupu
2021. január 24. 19:54
Várkonyi alatt volt a Vigszinház tagja..oda akárki nem kerülhetett be..és igazi úriember..ez nagyon kevesekről mondható el..Jelenleg a lagnagyobb szinészek egyike. Kedves, tisztességes..ő az igazi európai szinész megjelenésében is..Huszti Péterrel, Lukács Sándorral, Oberfrank Pállal..nem sokan vannak.
Senki Alfonz
2021. január 24. 17:51
Nem véletlenül mondják rá, hogy cipószájú!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!