Minden oltásellenes hang káros

2021. január 16. 20:42

A magyar szakhatóság nem politikai, hanem orvosi döntést fog hozni.

2021. január 16. 20:42
Petri Ádám
Facebook

„Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet vizsgálja egy oltóanyagról, hogy biztonságos vagy sem. Ha biztonságosnak találják a magyar hatóság szakemberei, akkor beadható, ha nem, akkor nem.

Az egyik kis párt úgy keres közfigyelmet, hogy tiltakozó mozgalmat indít: mondván, csak olyan készítményt adhassanak be COVID-19 vírus ellen, amelyre az európai szakhatóság adta ki az engedélyt.

Meglep, hogy bárki azzal kampányoljon, hogy kétséget kíván ébreszteni a magyar szakemberek tudásában, felelősségében. Magam naponta szedek be gyógyszereket, amelyeket az orvosaim írtak fel nekem. Bízom bennük, ezért szedem be, forgalomban pedig azért lehetnek, mert a magyar szakintézmény engedélyezte. Jelenleg – épp a vírushelyzetre tekintettel – a vakcina beszerzésében nehézkesen mozgó Unió is engedélyezte, hogy közösségi engedély nélkül olyan oltóanyagot használjanak az országok, amelyre a nemzeti szakhatóság áldást ad. Még nem tudjuk, hogy ez a vakcina megkapja-e az engedélyt vagy sem, de azt biztosan tudjuk, hogy minden oltásellenes hang káros, továbbá azt is tudjuk, hogy szabad a pálya:aki nem akarja, nem oltatja be magát, vagy nem oltatja be magát addig, amíg ízlésének megfelelő oltóanyagot nem kap. A jelenleg itthon használt oltóanyag 95%-os biztonságot ad, míg a másiknak a gyártója 79 százalékos valószínűséggel ígér védettséget. Mind a kettőben közös a fellelhető olvasmányok szerint: ha el is kapja az oltott személy a betegséget, nem lesz fatális a kimenete.

Jobb érzés a 95 százalékos biztonság, de a másik is majd' 80 százalékos garanciát ad a védelemre, vagyis nyolcvan százalékkal többet, mintha nem oltatja magát valaki.

A véletlen úgy hozta, hogy két nagyszerű farmakológus orvost is ismerhettem, egyiket barátomnak is tudhattam. Kivételes felkészültségű, rendkívüli műveltségű művelői voltak szakmájuknak.

A magyar szakhatóság – ez evidens – nem politikai, hanem farmakológiai/orvosi döntést fog hozni, amikor engedélyezi vagy nem engedélyezi a vírustól védő oltóanyagot.

Ha akad egy ember is, akit azért nem oltanak be, mert egy párt bizalomromboló kampánya sikert ért el, akkor az a párt szó szerint életet veszélyeztető mozgalmat indított most; ráadásként gyanúba keveri és megsérti a gyógyszereket bevizsgáló hatóság munkatársait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. január 17. 15:06
"Váratlanul lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbánék rengeteg vakcinát vennének Az orvos ugyanis arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga." https://444.hu/2021/01/15/varatlanul-lemondott-annak-a-kinai-gyogyszercegnek-az-elnoke-amelyiktol-orbanek-rengeteg-vakcinat-vennenek
Kriszta67
2021. január 17. 11:12
Már a szlovák eü minisztérium is javasolja az ivermectin kezelést, ami a who szerint is 83 százalékkal. Sökkenti a halálozást. Itt miért nem mentik meg ezt a megmenthető 83 százalékot? https://standardnepostupy.sk/_files/200000771-e6f59e6f5b/Zasady_odporucania_diagnostika_liecba_pacientov_covid19_OAIM.pdf?fbclid=IwAR0pXEv94M8pxpD2lqYrXtpKR_u01k_UgXq7Y3HEsGWE8lJPQkIVj7VIUXgM Vérforraló ez a hozzáállás.
olvaso9
2021. január 17. 11:05
Petri Ádám bejegyzéseit mindig érdeklődéssel olvasom, mert józan hangot próbál megütni, tisztességesen hozzáállni a témához. Most alapvetően orvosi kérdésről van szó, amit még a legképzettebb szakértők sem tudnak ezer százalékban biztosan megválaszolni, ... ezért beteszi lábát a politika. A politika (és az üzlet, a reklám) alapvetően a bizalom megszerzéséről vagy annak megrendítéséről szól. Teljesen tisztán láthatjuk, hogy az ellenzék célja a bizalom megingatása bármely (bármilyen ésszerű és célszerű) kormányzati intézkedésben. Csakhogy itt az életünkről van szó, ezért óvakodom a politikusok bizalmatlansági inditékaitól... S Petrinek megint igaza van.
zara
2021. január 17. 00:28
'Minden oltásellenes hang káros' ez komcsi gondolkodás, mindeki magáért felelős...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!