Megbocsátás mint politikai haszon

2021. január 05. 07:12

Európában (tetszik, nem tetszik) az ateisták is (bizonyos szempontból) keresztények.

2021. január 05. 07:12
Krómer István
Magyar Nemzet

„Gyurcsány Ferenc a saját lelkiismeretével hadakozik – válaszolta Dömötör Csaba államtitkár a minap a volt kormányfő békülékenyebb parlamenti felszólalására. Gyurcsány Ferenc a politikai haszonszerzés lehetőségét kereste akkor is, amikor a szeretet nyelvén kezdett beszélni – vélte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanerről.

Mindkettőjükkel egyetértve annyit azért hozzátehetünk, nem éppen a legrosszabb forgatókönyv, ha az egyesülőfélben lévő ellenzék valódi vezetőjéről kiderül, hogy közéleti tevékenységét mérlegre téve, még ha csak karácsonyi múló hangulatának engedve is, de (még) képes a lelkiismeretével hadakozni. Az sem baj, hogy a szeretet nyelvét találja politikai haszonszerzésre alkalmasnak, s ha másért nem, emiatt kér elnézést, ha ő vagy politikustársai valakit indokolatlanul megbántottak volna. Márpedig az ellenfél földönfutóvá tételével való fenyegetéstől a rémisztő képződményezésig bőven akadt ilyesmi, s nemcsak az elmúlt év során. Nem kellene elvenni a kedvét; csak így tovább, az irány jó, hátha egyszer a lelkiismeretével hadakozva eljut a 2006-os rendőrterror áldozataihoz is.

Tiszta nyereség, ha Gyurcsány ájult tisztelői a diktatúra elleni ádáz harcaik közepette néha olyan gondolatokkal is megfertőződnek, hogy »próbáljuk meg értő módon megbeszélni közös dolgainkat«, vagy egyáltalán felmerülhet bennük annak lehetősége, hogy a nagy szabadságküzdelem során »időnként indokolatlanul bélyegezzük meg egymást«. Örüljünk annak, hogy ha halványan is, de ismét bebizonyosodik Antall József igaza: Európában (tetszik, nem tetszik) az ateisták is (bizonyos szempontból) keresztények.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. január 05. 10:20
Különbség van a megbocsátás és a következmény eltörlése között. Gyurcsánynak megbocsáthatunk, de a tettei nem maradhatnak következmény nélkül.
olvaso9
2021. január 05. 09:49
Élőben hallottam ezt a felszólalást. Ma sem tudom, mit kellene/kellett volna reagálni erre. Talán csak annyit: úgy legyen, ámen (awomen?). Adjunk esélyt mindenkinek, ...bárkiben megszólalhat a lelkiismeret hangja... de azért figyeljünk és legyünk realisták.
Vakfolt
2021. január 05. 08:34
"Az sem baj, hogy a szeretet nyelvét találja politikai haszonszerzésre alkalmasnak, s ha másért nem, emiatt kér elnézést, ha ő vagy politikustársai valakit indokolatlanul megbántottak volna." Az a baj, hogy Feci a szeretet nyelvén is csak dödögni, ostobaságokat beszélni, meg hazudozni tud. Esetleg ezek permutációja, kombinációja és variációja van még a repertoáron. Majd biztos aggasztja, ha valakit megbántott.. el ne sírjam magam, bazmeg.
Vakfolt
2021. január 05. 08:29
"Antall József igaza: Európában (tetszik, nem tetszik) az ateisták is (bizonyos szempontból) keresztények." Azóta eltelt harminc év. A libernyákok semmilyen szempontból nem keresztények, a kokainos Lacknert közvetlen munkatársai "nem ismerik fel", ahol nincsen drog, oda bemondják, bár a homofóbia ellen küzdenek, hónapok óta buziznak, kigúnyolják a siketnéma jeltolmácsot, és megsértődnek más asszonyságok helyett. Antall erősen átfogalmazná a mondását..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!