Magyarországon nyoma sincs a nemzeti összefogásnak

2021. január 14. 12:18

A balliberális ellenzék a járvány közepette is frontálisan, álhírekkel támadja a védekezést.

2021. január 14. 12:18
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„A baloldali pártok a koronavírus magyarországi megjelenése óta támadják a járvány elleni védekezést, ezúttal a koronavírus elleni védőoltás kapcsán terjesztenek álhíreket. A számok szerint ugyanakkor ellenzék állításaival szemben Magyarország sikeres oltási programmal rendelkezik: uniós összehasonlításban hazánk a leggyorsabban oltó tagállamok között foglal helyet. Olyan gazdag országokat előzünk meg, mint például Ausztria, Luxemburg, Hollandia, Franciaország vagy Belgium. Több nyugati országban is komoly gond van az oltási programmal, Belgiumban például új oltási tervet is ki kellett dolgoznia a kormánynak, miután a vakcinák megérkezését követő héten csupán pár száz embert tudtak beoltani. A számok azt mutatják, ha az EU sikeresebb beszerzési politikát folytatott volna, akkor már lényegesen szélesebb társadalmi csoport élvezhetne védettséget a koronavírussal szemben. Brüsszel elhibázott vakcinabeszerzése miatt egyre többen fejezik ki elégedetlenségüket Európában.

A leggyorsabb oltási programot Dánia folytatja, ott 100 emberből már több mint 2 embert beoltottak. Ugyancsak jól áll Olaszország, ahol naponta átlagosan 73 ezer embert oltanak be a védőoltásokkal.

A közép-európai térségben Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország és Lengyelország rendelkezik gyors oltási programmal, míg Szlovákia és Csehország az uniós átlag alatt helyezkedik el. Ugyancsak az uniós átlag alatt találhatóak olyan fejlett országok, mint például Ausztria, Finnország, Luxemburg, Franciaország, Hollandia vagy Belgium

Belgiumban komoly problémák akadtak az oltási programmal kapcsolatban, emiatt a múlt héten új tervet kellett kidolgoznia a kormánynak. Erre azért volt szükség, mert miközben az unió legtöbb országához hasonlóan Belgiumban is december végén kezdődött az oltási program, az első héten csupán néhány száz embert oltottak be. Hasonlóan lassan indult az oltási program Franciaországban is, ahol még az egészségügyi miniszter lemondása is felmerült emiatt”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2021. január 15. 01:35
Okoska
Ferer
2021. január 15. 01:02
belém
Ferer
2021. január 15. 01:01
Miről is beszélsz? Kínai szart belé nem nyomnak a nyomorultak!!!!!!!!
btete
2021. január 14. 22:16
Karácsony most mondta el 2x 5 perc alatt hogy mindenki oltassa be magát. Elvégre oltás ellenes az ellenzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!