Magyarország ma képes megvédeni a magyar zsidóságot

2021. január 27. 08:48

Hét és fél évtizeddel később a magyar zsidóság az Európában létező legnagyobb biztonságban élhet a hazájában.

2021. január 27. 08:48
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

„Emlékezünk a világ zsidóságának második világháború alatti tragédiájára, amely Európa és Magyarország történelmének is borzalmas tragédiája volt. Számon tartjuk a gyilkosokat, akik a faji felsőbbrendűség tudatában alkottak törvényeket, hoztak ítéleteket, adtak parancsokat és gyilkoltak ártatlan embereket. Emlékezünk, hogy a XXI. században elkerüljük a XX. század istentelen és embertelen diktatúráit. Emlékezünk az áldozatokra és mindarra, amit velük vesztettünk: a falvak és városok elveszett közösségeire, az általuk teremtett világra, amelyeket sok nemzedék élete és szorgalma hozott létre, és amelynek helyét azóta sem tölthette be senki.

Emlékezünk a hősökre, akik emberek tudtak maradni az embertelenségben. Akik legyőzték a félelmeiket és a reménytelenség idején is segítettek. Emlékezünk a megmentett életekre: azokra, akik áldozatként és tanúságtevőként részesei mindennapjainknak.

Magyarország ma képes megvédeni a magyar zsidóságot, ugyanakkor a kormány érzékeli az új antiszemitizmus erősödését a világban. Aggodalommal figyeljük a vallásszabadságot jogi és adminisztratív eszközökkel korlátozni akaró törekvéseket.

Ma Magyarországon az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia nemcsak kormányzati parancs, hanem társadalmi valóság is. Gondolhatnánk, hogy ez így természetes, napjaink Európájában azonban egyáltalán nem az. Nyugat-Európa az új antiszemitizmus felívelésének időszakát éli, és az ezt előidéző társadalmi folyamatokra nem találja a választ.

A magyar zsidóságnak szűk nyolc évtizeddel ezelőtt nem nyújtott védelmet a saját hazája. Sőt – különösen a német megszállás után –, gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással a magyar állam is közreműködött az elkövetett borzalmakban. Hét és fél évtizeddel később a magyar zsidóság az Európában létező legnagyobb biztonságban élhet a hazájában. Mindazok emléke legyen áldott, akiknek ez nem adatott meg!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. január 27. 20:03
Minden esetre tényleg sokat köszönhetünk a balliberális zsidóknak..Trianont, az ávht, a rendszerváltásnál az szdszt..jelenleg pedig a Momentumot és az ellenzéki EP képviselőket..a teljes kulturális élet megszállását..és azt a hadjáratot amit az EP indított Magyarország ellen Soros György vezetésével és utasítására..
tevevanegypupu
2021. január 27. 18:13
Egyébként itt van mellettünk Ausztria is..azt a lelkesedést,ahogy Hitlert fogadták..minket magyarokat megszálltak a németek..de Ausztria? Hát olyan nagy öröm és boldogság tán azóta sem érte az osztrákokat mint amikor megtörtént az Anschluss..Paul Lendvai és Haraszti Miklós nem volt képes úgy feldobni őket..
tevevanegypupu
2021. január 27. 17:31
1919-ben érdekes módon a nyugati diplomaták nem adtak menlevelet azoknak,akiket Szamuely Tiborék és a zsidó kommün csak úgy legyilkolt,tönkretett, kirabolt, megkínzott..ahogy nem adtak 1948 után sem az ávh ellen, a moszkoviták ellen..Devisszatérve 1945 előttre.. ami azt illeti a zsidókat sehol, egyetlen ország nem fogadta be..sem Amerika, sem Kanada, sem Ausztrália..az európai országok között csak Horthy Magyarországa..aztán Salazar és Franco fasiszta diktaturája..Amerikába meg csak azok mehettek, akiknek Roosevelt küldött meghívó levelet..pedig tudták mi a helyzet,miért állnak hiába a zsidók a konzulátusok előtt..és miért áll a zsidókkal tele hajó Amerika partjainál..Nem Magyarország találta ki a koncentárciós táborokat..és érdekes módon Németországot valahogy annyira megszerették mégis a háboru után a zsidók, hogy vidáman éldegélnek abban az országban -bármiféle szemrehányás nélkül -ahonnét az egész kiindult..vajon miért? Jelenleg Magyarországon békében élhetnek,a franciáknál, de a németeknél is támadják őket, atrocitások érik a zsidó lakosságot..miért nem ott háborodnak fel? Miért, hogy a magyar ellenzék zsidó EP képviselői azért és azon dolgoznak az EP-ben, hogy az ország ellen uszítsanak , és mindenkit hazugságokkal akarnak befeketíteni,tönkretenni? Miért,hogy a rendszerváltásnál a zsidó Tom Lantos, Charles Gati és Soros György azon voltak, hogy megnehezítsék, ellehetetlenítsék az mdf kormányt?? Mikor lehet erről nyugodtan,őszintén és nyíltan beszélni?
zrx8
2021. január 27. 17:18
Csak egyszer látnám már, hogy a zsidóság is megvédi Magyarországot.. Brüsszelben, Washingtonban... áhhhh....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!