Kinek van útjában a Wichmann-kocsma?

2021. január 06. 18:52

Nincs már nyomokban sem köze a konzervatív attitűdhöz ennek a kormánynak.

2021. január 06. 18:52
Kerpel-Fronius Gábor
Facebook

„Kinek van útjában a Wichmann-kocsma legendás épülete? Tegnap söpört végig a hír: le akarják bontani az egykori Wichmann-sörözőnek is helyet adó épületet Erzsébetvárosban, a hírek szerint egy hotelépítési gigaberuházás miatt. Sokan, sok szempontból írtak azóta erről a történetről, amely annyira tipikus a NER tizenegyedik évében, és amely tökéletesen mutatja, miért nincs már rég, nyomokban sem köze a konzervatív attitűdhöz ennek a  kormánynak. Heves és jogos viták dúlnak évek óta önmagában az erzsébetvárosi bulinegyed megítéléséről, a városnegyed történelmi tradícióihoz való viszonyáról, a romkocsmakultúra érvényességéről, szerepéről Budapest életében.

Anélkül, hogy ennek a részleteibe belemennék, szeretném jelezni: voltak, vannak olyan legendás helyek, amelyek elválaszthatatlanul összeforrnak egy kerület, egy városrész hangulatával, identitásával, és amelyek kitörölhetetlen nyomokat hagynak budapestiek generációinak életében. A Wichmann ilyen hely volt. Nyilván nekem is megvannak az élményeim zsíros és rántott húsos kenyerekről, dohányfüstről, fejfájós borokról, sörökről és hosszú, világmegváltó beszélgetésekről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. január 07. 10:29
Buta!
rókabácsi
2021. január 07. 09:44
te még azt sem tudtad megmondani mennyibe kerül egy bkv jegy! na erigy a p@ba!
Gullwing
2021. január 07. 09:11
Liberálnácik a kocsma 2 éve nem üzemel, és a VII. kerületben található ahol fajtatársatok a nidermüller a polgár mester.
zrx8
2021. január 07. 09:09
Mégis, mit várnak a libsik ? Legyen internáci emlékhellyé nyilvánítva az a koszfészek, és tegyenek ki emléktáblát azzal a szöveggel, hogy "hajdan itt inkontinentálta össze magát eszméletlen ittas állapotban városunk nagy részvétteliségért felelős főpolgármesterhelyettese" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!